Forsvarsaftale fastholder arbejdspladser i Aarhus

Søværnets Operative Kommando flytter ud, mens Sundhedstjenesten flytter ind.

Artiklens øverste billede
Søværnets Operative Kommandos administrative hovedkvarter i Brabrand.

Den nye forsvarsaftale som alle folketingets partier undtagen Enhedslisten i dag indgik, betyder helt som ventet, at Søværnets Operative Kommando (SOK) flytter fra Aarhus til Karup.

Til gengæld betyder aftalen også, at tre helt nye funktioner med Sundhedstjenesten i spidsen flytter til Aarhus, så antallet af militære arbejdspladser i byen fastholdes efter aftalen.

Søværnets Operative Kommando har været aktiv siden 1961 med et administrativt hovedkvarter i Brabrand og et operationscenter placeret i en bunker i Havreballe Skov ved Marselisborg. Hvad der nu skal ske med bunkeren, er endnu uafklaret.

"Aftalen er blevet indgået i dag. Hvad der skal ske med bygningerne, må vi se på bagefter," siger Martin Wøldike, pressesekretær ved Forsvarsministeriet.

Tilfreds borgmester

I Aarhus modtages aftalen med tilfredshed hos borgmester Jacob Bundsgaard.

"Det har længe ligget i kortene, at SOK skulle flytte til Karup, så derfor er jeg glad for, at man i forligskredsen med forsvarsministeren i spidsen har haft øje for, at Aarhus stadig skal være et omdrejningspunkt for dele af forsvaret," siger Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi ville naturligvis gerne have beholdt SOK i byen, men det var realistisk set ikke en mulighed. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu får hele tre funktioner, der flytter til Aarhus i stedet. Vi bevarer antallet af arbejdspladser og ikke mindst Forsvarets Sundhedstjeneste kommer til at gå rigtig godt i spænd med det stærke forskningsmiljø, vi har på sundhedsområdet i Aarhus."

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen