Månedlig børnecheck kan mindske misbrug

EU-borgere får børnechecken forudbetalt for tre måneder. Mørketal slører udenlandsk gæld.

Artiklens øverste billede

Løn udbetales sjældent forud - men det gør børnechecken. Dermed risikerer Danmark at udbetale for store børnechecks til EU-borgere, som rejser ud af landet midt i et kvartal og ikke betaler børnepengene tilbage til Danmark.

Omfanget af udenlandske restancer er ukendt, men allerede i 2010 foreslog embedsmænd i Skatteministeriet, at checken blev udbetalt månedligt bagud i stedet for kvartalsvis forud som i dag.

”Dette kan reducere den periode, som der udbetales børnefamilieydelse for til sæsonarbejdere,” fremgår det af en aktindsigt fra Skatteministeriet, som fortsætter:

”Forslagene vil i de mindste sikre en bedre balance mellem den tid, de arbejder her, i landet og den tid, de modtager ydelser her.”

Tag skuffeplanen frem

Oppositionen opfordrer regeringen til at genoplive den gamle skuffeplan:

”Det viser netop, at der er effektfulde løsninger, selv om regeringen siger, at der ikke er noget som helst at gøre ved hele det her problem,” siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen.

De Konservative og DF er enige. Skatteminister Morten Østergaard (R) er ikke afvisende:

”Vi er selvfølgelig klar til at se nærmere på det,” siger han.

Oppositionen kræver samtidig tal på omfanget af strandede girokort udsendt til EU-borgere, som ikke har tilbagebetalt restbeløbet fra uretmæssige danske børnepenge.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen