LA: Smid håndklædet i ringen, Thorning

De iskolde trepartsforhandlinger er "decideret pinligt" for fagbevægelsen, siger Anders Samuelsen.

Artiklens øverste billede
"Decideret pinligt," siger LA-leder om fagbevægelsens nej til at forhandle med regeringen.

"Helle Thorning bør erkende sit nederlag og smide håndklædet i ringen."

Sådan siger lederen af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, i en kommentar til, at regeringen er på nippet til at aflyse trepartsforhandlingerne.

Finansminister Bjarne Corydon (S) sagde fredag formiddag, at han ikke længere tror på et resultat af forhandlingerne med arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

Sidste chance fredag

Senere fredag indkalder han parterne til et sidste forsøg, og dermed har regeringen helt mistet sin troværdighed, mener LA-formanden.

Regeringen har spillet fallit. Det er decideret pinligt, at dens venner, som investerede massivt i at få Socialdemokraterne til magten, nu trækker stikket.

Anders Samuelsen, leder af Liberal Alliance

"Regeringen har spillet fallit. Det er decideret pinligt, at dens venner, som investerede massivt i at få Socialdemokraterne til magten, nu trækker stikket. Helle Thorning bør erkende sit nederlag og smide håndklædet i ringen," siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

Her benytter han lejligheden til at undre sig over, at regeringen holder fast i målet om at forøge arbejdstiden, så længe konkurrenceevnen er for dårlig.

LA: Udspil uden mening

"Det virker rent logisk underligt at skulle arbejde mere, når vi har så svært ved at konkurrere med vores nabolande. En forøgelse af arbejdsudbuddet kan først give mening, når man forbedrer konkurrenceevnen – og det sker ikke, før man får en markant og reel sænkelse af skattetrykket," siger Anders Samuelsen.

Trepartsforhandlingerne fik et skud for boven, da Dansk Metal i aftes meddelte, at forbundet ikke vil indgå en aftale med regeringen, hvis forbundets medlemmer kommer til at miste ferie- eller helligdage.

Det fik fredag formiddag finansminister Bjarne Cordyon til at så tvivl om de videre perspektiver i trepartsforhandlingerne.

Metal slækker kravene

"Det bliver meget sværere at nå et resultat, hvor alle parter kan se sig selv til sidst. Der har jeg draget den konsekvens, at jeg senere i dag kontakter parterne for at få et overblik over, om der er grundlag for at fortsætte forhandlingerne," siger Bjarne Corydon til TV2 News.

Efter Bjarne Corydons udmelding ser det dog ud til ,at Dansk Metal er villig til at slække på kravene, hvis der kommer noget den anden vej.

”Jeg synes, at hele Danmark taber, hvis vi ikke får en løsning på trepartsforhandlingerne. Vi er endt i situation, hvor vi ikke kan levere det, regeringen finder nødvendigt,” siger Thorkild E. Jensen til TV2 News.

FOA: Ingen grund til vild panik

”Der skal ske noget ekstraordinært, hvis vi der skal ske noget med vores krav. Der kan altid komme noget på dagpengene eller fagforeningskontigentet. Vi kan overveje at give en feriedag, hvis vi får den rigtige betaling for det. Der kan komme noget på bordet, der er så godt, at vi tager en drøftelse i hovedbestyrelsen," siger Thorkild E. Jensen.

Forbundet for offentlige ansatte, FOA, tror stadig på er treparts-resultat.

"Der er ingen grund til at skabe vild panik. Det er kun et problem, hvis regeringen har ment hele tiden, at de alene ville acceptere hellig- eller feriedage. Det er jo ikke det, de har sagt, så hvis ikke det har været ment som et diktat fra deres side, så fortsætter vi forhandlingerne. Vi har allerede aftalt det næste møde til på mandag, hvor arbejdstid i øvrigt slet ikke er på dagsorden," siger han til epn.dk.

Hvis trepartsforhandlingerne bryder sammen, betyder det, at regeringen vil mangle 4 mia. kroner. Pengene skulle være kommet fra en forøgelse af danskernes arbejdstid ved at skære i antallet af ferie- og helligdage.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.