Det siger regeringen om menneskerettigheder

Regeringen lægger stor vægt på dialog om menneskerettigheder i regeringsgrundlaget.


Kinas præsident besøger Danmark og udenrigsminister Villy Søvndal understreger, at der vil blive diskuteret menneskerettigheder. Ifølge regeringsgrundlaget er det et omdrejningspunkt i dansk udenrigspolitik.

* Regeringen vil styrke public diplomacy-arbejdet for at udvikle dialogen med andre lande blandt andet om menneskerettigheder og demokrati.

Danske ambassadører skal i videst muligt omfang være synlige i den offentlige debat. Regeringen vil især styrke dialogen med den muslimske verden og bidrage til at fremme demokrati, menneskerettigheder, frie medier og ligestilling.

* Danmark skal med udgangspunkt i FN-pagten og i R2P-princippet være med til at stoppe særligt grove menneskerettighedskrænkelser som folkemord, krigsforbrydelser, etnisk udrensning og forbrydelser mod menneskeheden.

* Intervention for at beskytte civilbefolkningen skal som altovervejende hovedregel ske med mandat fra FN?s Sikkerhedsråd.

Men hvis Sikkerhedsrådet - i en situation med et entydigt og akut behov for humanitær begrundet militær intervention - er ude af stand til at handle, kan det undtagelsesvis være påkrævet og i overensstemmelse med folkeretten, at Danmark deltager i samarbejde med relevante organisationer som for eksempel Nato, EU eller andre regionale fora.

* Regeringen vil arbejde for, at Den Internationale Straffedomstol (ICC) bliver et universelt anerkendt og effektivt organ til at retsforfølge personer, som har begået grove menneskerettighedskrænkelser.

* Regeringen vil arbejde for, at FN?s Menneskerettighedsråd bliver et effektivt organ, for eksempel ved at udelukke lande fra deltagelse i Rådet, hvis der i FN er vedtaget en resolution om menneskerettighedsforholdene i det pågældende land.

Kilde: Regeringsgrundlaget "Et Danmark, der står sammen"

/ritzau/


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.