Annonce
Politik

Partitoppens kandidater blev valgt

Mattias Tesfaye og Mette Touborg er valgt som nye næstformand i SF.

Mattias Tesfaye og Mette Touborg er valgt som nye næstformand i SF Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto

Den beslutning er truffet i SF's nyvalgte landsledelse, som dermed har besluttet at forbigå Meta Fuglsang, som ellers blev topscorer ved valget til landsledelsen.

Dermed har partitoppen fået sine kandidater valgt.

"Vi har lovet, at der højest kan være to, og så er der en, der ikke kan komme med, og sådan er det jo," sagde Villy Søvndal, da han som den første kom ud fra det lukke møde.

Stemmesluger blev ikke valgt

Han var dog ikke videre snakkesaglig, og ville ikke forholde sig specifikt til, at Meta Fuglsang fik flest stemmer til landsledelsen, men alligevel trak sorteper i spillet om næstformandsposten

"Alle tre fik gode valg, og det er også det, der udtrykker, at det var et svært valg," sagde Villy Søvndal.

Mattias Tesfaye fik 184 stemmer ved afstemningen til Landsledelsen, mens Meta Fuglsang fik 224. Det betyder, at de to næstformandskandidater fik henholdsvis næstflest og flest stemmer i salen.

Stemmefordeling fra Landsledelsen til næstformandsvalget forløb så Mette Touborg fik 17 stemmer, Mattias Tesfaye fik 13 stemmer og Meta Fuglsang fik 8 stemmer.

Tefaye: Stor opgave foran os

Og da de to næstformænd nye kom ud fra mødet til den ventende presse, gav de udtryk for tilfredshed med det nye makkerskab.

"Jeg er rigtig glad for valget, og nu har mig og Mette en stor opgave foran os. Vi skal være med til at kæmpe for de beslutninger, SF har truffet på det her landsmøde," sagde Mattias Tesfaye.

Hvorfor skal i være to?

"Vi haft en lang diskussion på landsmødet. Og det, som vi er blevet enige om at sige, er, at mig og Mette er rigtig glade for valget. Nu handler det om at få gennemført de beslutninger, vi har truffet på landsmødet," lød det fra Mattias Tesfaye

Også Mette Touborg lagde vægt på, at hun ser frem til arbejdet som næstformand.

"Vi synes, at det har været et godt landsmøde, og vi har talt om, hvorfor vi hver især synes, at vi ville være et godt bud, og det her er resultatet. Nu glæder jeg mig til at komme igang med at arbejde med det som landsmødet har lagt op til, at vi skal lave fremadrettet" sagde Mette Touborg.

Meta Fuglsang udeblev

En af dem, der ikke dukkede frem efter mødet, var den tabende kandidat Meta Fuglsang.

Hun forsvandt ud af en bagindgang lød meldingerne.

Og de to nye næstformænd havde ikke meget at sige om, hvordan Meta Fuglsang tacklede nederlaget.

"Det må du spørge Meta om. Lige nu er det mig og Mette, der står her," sagde Mattias Tesfaye, inden Mette Touborg tog over og startede en større udredning.

"Landsmødet har valgt en Landsledelse og givet den mandat til at vælge, om der skulle være en eller to formænd, og hvem det skulle være. Det er de resultat i har nu. Men det må også give sig selv, at når man stiller op og ønsker at blive valgt, synes man jo ikke det er rart ikke at blive valgt. Det er jo ikke nogen meget stor overraskelse," sagde Mette Touborg.

Möger: Nu skal vi i arbejdstøjet

På landsmødet har der været en del debat om forskellige fløje og stridigheder i SF. Men skatteminister Thor Möger Pedersen afviste, at fravalget af Meta Fuglsang, var et slag i hovedet til de kritiske røster.

"SF er et parti, som skal rumme mange forskellige holdninger, og det er vigtigt, at vi har en god diskussion i partiet, og det har vi haft på det her landsmøde, og det er jeg helt sikker på, at vi fortsat kommer til at have," sagde Thor Möger Pedersen.

Han tilsluttede sig dem, der ikke havde mange kommentarer til valget af de to nye næstformænd.

"Nu har landsledelsen truffet en beslutning. Jeg tror, at det var en svær beslutning. Jeg har ikke så mange kommentarer til beslutningen, men nu er det på tide at tage arbejdstøjet på igen. Det har været et godt landsmøde, men nu skal vi på arbejde," sagde Thor Möger Pedersen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her