Flere familier ud af asylcentrene

Bedre forhold for asylbørn er en del af Liberal Alliances pris for at sikre flertal for strengere straffe.

Artiklens øverste billede

Flere afviste asylansøgere med børn skal have mulighed for at bo uden for asylcentrene, hvis de ikke kan sendes hjem. Det har regeringen aftalt med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Den nye asylaftale er en del af Liberal Alliances politiske betaling for at hjælpe VKO igennem med de dele af 2020-planen, hvor regeringen ikke har flertallet på plads.

»Aftalen er en positiv tilkendegivelse fra regeringens side. Det gør det alt andet lige lettere at tale med os,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Liberal Alliance forhandler i disse dage med regeringen om at levere stemmer til at skærpe straffen for hjemmerøverier og organiseret kriminalitet. Partiet bliver afgørende, fordi regeringen mangler et mandat, når Malou Aamund i dag forlader Folketinget, og mandatet går fra Venstre til Liberal Alliance.

I dag kan afviste børnefamilier fra Iran og Somalia tidligst flytte uden for asylcentrene tre år efter et endeligt afslag. Nu får afviste børnefamilier fra alle lande det tilbud og allerede halvandet år efter et endeligt afslag.

Pind: Løbende tilpasning

Integrationsminister Søren Pind (V) siger, at han ser aftalen som en del af den »løbende tilpasning af udlændingepolitikken«.

»Jeg vil lempe der, hvor det er nødvendigt. Men jeg vil også stramme, hvor det er nødvendigt,« siger Pind.

Bedre forhold for asylbørnene var et stort tema for Liberal Alliance – dengang Ny Alliance – i valgkampen i 2007, og det har været vigtigt at levere på den sag inden valget, siger Simon Emil 8 Ammitzbøll.

Sådan ser DF ikke på asylaftalen.

»Vi har lavet aftalen, fordi vi nu har styr på hjemsendelse til flere lande, og fordi vi gerne vil lade flere børn få gavn af de positive erfaringer fra familier, der allerede bor uden for centrene,« siger retsfordfører Peter Skaarup (DF).

Læs mere i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen