Løkke: Ingen planer om rokade

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at der er en regeringsrokade på vej

Artiklens øverste billede
Lars Løkke Rasmussen afviser en snarlig regeringsrokade. Foto: Anja Niedringhaus/AP

Trods intensive Christiansborg-rygter afviser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han er på vej med en regeringsrokade.

”Jeg har ikke planer om nogen regeringsrokade. Jeg har en ganske udmærket regering,” siger Lars Løkke Rasmussen.

”På tre af posterne har jeg selv aktivt sat folk ind. Senest Lykke Friis for ganske få uger siden, så jeg har ingen planer om yderligere forandringer”.

Kunne det ikke være rart som forholdsvis ny statsminister at sætte et nyt hold og få en frisk start?

”Ja, men det er mit hold. Vi har en stærk VK-regering med stærke personer på samtlige poster, og det er et hold. Jeg har det privilegium at stå i spidsen, og derfor er det per definition mit hold,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Så der kommer ingen regeringsrokade?

”Nej, vi har en god regering. Jeg har selv skiftet, så der er kommet tre navne til i løbet af få måneder. Det er vel flere forandringer i regeringen, end der har været i lige så mange forudgående år. Så der er forandret meget i regeringen de sidste måneder, hvor jeg har været statsminister”.

Mange kloge kommentatorer siger, at rokaden må komme inden regeringsseminaret torsdag og fredag. Kan du sige, at det ikke sker?

”Jeg kan sige med bestemthed, at jeg har ingen planer om at lave en regeringsrokade. Jeg bilder mig ikke ind, at det får de kloge kommentatorer til ikke at kommentere”.

Flere rygter

I disse dage svirrer rygterne om, at Løkkes ventede regeringsrokade er lige på trapperne. Rygterne er blandt andet startet, fordi statsministeren har aflyst ministermødet og det faste pressemøde i dag.

Hvis du slet ingen planer har, hvordan kan det så være, at Christiansborg står på den anden ende af rygter om, at rokaden er lige på trapperne?

”Det har jeg også spurgt mig selv om. Det må være, fordi der er sådan nogle selvsvingsmekanismer på Christiansborg. I dag havde vi ikke frygtelig meget på dagordenen til regeringsmødet, og da vi skal have seminar torsdag og fredag, så tænkte jeg, at nu skal vi være lidt rationelle. Så er der ingen grund til, at vi skal bruge to timer på regeringsmøde. Derfor heller ikke noget tirsdagspressemøde, og vupti, så var det forklaringen på, at der tidligere i dag skulle have været en regeringsrokade”.

Pia Kjærsgaard har sagt, at der er behov for en rokade?

”Pia Kjærsgaard er jo ikke med i regeringen. Det lytter jeg selvfølgelig til. Men det er mig, der er statsminister, og jeg har et udmærket hold og ingen planer om at ændre sammensætningen”.

Løkkes afvisning vil næppe få spekulationerne til at stoppe.

For forventningen er, at statsministeren på et tidspunkt vil lave en større regeringsrokade, og netop udnævnelse og fyring af ministre er et af de emner, som de uskrevne politiske regler tilsiger, hvor man godt må docere sandheden efter behag.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen