Krisemøde om nationale test

I 2005 lancerede regeringen sine storstilede planer om nationale test som en del af folkeskoleforliget. Men i dag er testene stadig udeblevet efter flere gange at være blevet udskudt.

Artiklens øverste billede
Undervisningsminister Bertel Haarder (V)har indkaldt til krisemøde om test i folkeskolen. Foto: colourbox.com

Det får den socialdemokratiske uddannelsesordfører, Christine Antorini, til at kalde forløbet omkring de nationale test i folkeskolen for en farce. På hendes opfordring har undervisningsminister Bertel Haarder (V) indkaldt til krisemøde om testene tirsdag i folkeskoleforligskredsen.

- Vi kan konstatere, at ministeren har så lidt styr på de nationale test, at de nu skal udskydes endnu engang. De skulle have været i gang tilbage i 2007, og nu siger ministeren, at de tidligst kan være klar i 2010, og det er der ikke engang en sikkerhed for, siger hun.

Også hos Dansk Folkeparti ser man meget kritisk på de manglende nationale test.

- Det har været noget rigtigt rod. Det er utilfredsstillende, at noget, vi har aftalt skal være gældende for folkeskolen, tager så lang tid om at træde i kraft, siger partiets uddannelsesordfører, Martin Henriksen.

Bertel Haarder vil ikke løbe fra sit ansvar, men han mener, at han hele tiden har handlet ud fra de bedste hensigter.

- Jeg har stillet nogle meget høje kvalitetskrav til disse test. Jeg ønsker, at alle fagfolk skal anerkende kvaliteten af testene. Derfor vil jeg hellere fortsætte med at udvikle, fremfor at vi gør noget obligatorisk, som ikke lever op til de høje kvalitetskrav, siger han til Ritzau.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen