Opposition vil skære i antallet af kampfly

Forsvaret står med et stort hul i pengekassen på grund af dyre missioner i Irak og Afghanistan. Men forsvarschef Tim Sloth Jørgensen skal ikke regne med at få ekstra penge til at fylde forsvarets lagre op. Det siger Socialdemokraterne og SF, som til gengæld åbner for at finde pengene ved at skære i antallet af kampfly.

- Dansk økonomi er ikke til at udstede blankocheck til høre og venstre. Pengene skal findes inden for den eksisterende ramme, og kampfly er en helt oplagt måde at finde dem på, siger forsvarsordfører John Dyrby Paulsen (S).

Danmark har i dag 48 F-16 fly, der efter planen skal flyve frem til 2020, hvor nye kampfly skal tage over. Socialdemokraterne har imidlertid bedt om beregninger på, hvad det vil koste, hvis forsvaret nøjedes med 24 operative fly fremover. Det kan på sigt spare penge, når de nye fly skal købes, og der kan også spares penge nu og her, hvis forsvaret allerede i dag skar antallet af F-16 fly ned, siger John Dyrby Paulsen.

Ifølge et udkast Forsvarskommissionens betænkning mangler forsvaret i dag et engangsbeløb på 2,4 milliarder kroner til reservedele, ammunition og materiel. Derudover regner forsvaret med, at man hvert år fremover får brug for 700 ekstra millioner på grund af de dyre udsendelser i blandt andet Afghanistan.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen