DF: Nødvendig bankpakke

Bankpakken er nødvendig og ansvarlig, fordi staten ikke skal være bankejer, men låner ud til godt 10 procent i rente.

Det siger Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl.

Han hæfter sig ved, at staten skal låne midlertidigt, så staten kan komme ud af aftalen inden for en rimelig tidsfrist. Bankdirektører lønnes også mere ansvarligt uden aktieoptioner, så længe statslånet løber. Det er godt, at eksportvirksomheder kan låne bedre, så de ikke unødigt taber penge på globale eksportmarkeder, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

- Alt i alt er det en fornuftig og ansvarlig løsning, vi er kommet frem til, når det nu skulle være, siger han i en pressemeddelelse.

R: Kreditpakke med radikalt aftryk

De Radikale havde gerne set Nationalbanken for bordenden, men fik tommelfingeren nedad fra forligspartnerne, påpeger finansordfører Morten Helveg Petersen, som glæder sig over selvstændig finansiering til eksport.

- Danske virksomheder har hårdt brug for kapital, og vi ser med stor alvor på den økonomiske udvikling i Danmark. Både i og udenfor erhvervslivet. Derfor er vi med i kreditpakken, siger han.

Særskilt finansiering til eksport har været et nøglepunkt for Radikale Venstre under forhandlingerne, ligesom Morten Helveg Petersen glæder sig over, at partierne er enige om, at virkningen af kreditpakken skal følges tæt.

"Vi vil holde skarpt øje med om pakken virker efter hensigten, og at pengene rent faktisk bliver brugt til at sætte gang i dansk økonomi," siger Morten Helveg Petersen.

LA: Godt med frivillighed

Liberal Alliance støtter pakken, fordi den er frivillig for banker og realkreditinstitutter. Ellers havde partiet sagt nej, påpeger partileder Anders Samuelsen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen