Thorning afviser kritik fra Fogh

For vigtigt til processnak. Med de ord skyder Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, tilbage på statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), efter at han har kritiseret hende for dårlig forhandlingsetik.

Artiklens øverste billede

- Det her er alt for vigtigt til, at statsministeren gør det til et processpørgsmål, siger hun til Ritzau.

Striden mellem de to er opstået, efter at Helle Thorning-Schmidt i Berlingske Tidende har lanceret et lønloft for bankdirektører på 2,5 millioner kroner årligt som et element i forhandlingerne om en ny bankpakke.

Statsministeren har kaldt hendes offentligt fremsatte krav for ødelæggende for forhandlingerne og sagt, at det kan få markante konsekvenser for de videre forhandlinger. Men Helle Thorning-Schmidt kan ikke se, at hun har forbrudt sig mod hverken almindelig forhandlingsetik eller de konkrete aftaler om fortrolighed i forhandlingerne.

- Nu har statsministeren jo ikke siddet med til forhandlingerne. Men det, vi har gjort, er blot at repetere et synspunkt, vi har haft hele tiden. Vi har hele tiden sagt, at lønningerne skulle indgå, siger hun.

Fra starten har regeringen gjort det klart, at der ikke skulle refereres fra forhandlingerne - hvilket parterne også har aftalt indbyrdes. Det medgiver Helle Thorning-Schmidt.

- Vi er blevet enige om, at vi ikke refererer fra selve modellen og forhandlingerne. Men vi har også hele tiden sagt, at de principper, vi gik ind i forhandlingerne med, dem ville vi have lov til at gentage, siger hun.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen