Fogh: En finke røg af panden

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) skærer igennem i striden mellem Venstres formand for Folketingets sundhedsudvalg, Preben Rudiengaard, og sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

Artiklens øverste billede
Statsministeren forventer, at Venstre og de konservative får løst striden, når der er møde mellem parterne og partiernes politiske ordførere på tirsdag. Foto: Stine Larsen

Over flere dage har sundhedsministeren og Preben Rudiengaard været i åben krig. Først sendte Rudiengaard en haglbyge af kritik mod ministeren for at være uden visioner. I dag svarer Jakob Axel Nielsen vredt tilbage i Berlingske Tidende. Der er ifølge ministeren dybt illoyal optræden fra regeringspartneren, og han kalder Preben Rudiengaard for en "populistisk enkeltsagspolitiker", der er ude i "egoistisk profilering."

"Det er ikke acceptabelt at have denne type diskussioner mellem regeringspartierne," siger Anders Fogh Rasmussen og bakker entydigt den konservative sundhedsminister op.

"Jeg har ingen grund til kritik af sundhedsministerens indsats. Tværtimod er jeg meget tilfreds med den," siger Fogh, der mest af alt betrager de krigeriske udfald mod sundhedsministeren som en "finke, der er røget af panden."

Statsministeren forventer, at Venstre og de konservative får løst striden, når der er møde mellem parterne og partiernes politiske ordførere på tirsdag.

Fogh deltager i dag i de radikales traditionelle nytårsstævne med debat mellem den radikale leder Margrethe Vestager og Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen