Protest mod Borgerligt Centrum

Flere mindre partier gør nu indsigelse mod Simon Emil Ammitzbølls nye parti, Borgerligt Centrum.

Artiklens øverste billede

Et af partierne har tidligere spurgt myndighederne om lov til at døbe sig Borgerligt Centrum, men blev anbefalet at finde et andet navn, da Borgerligt Centrum efter en valgeksperts vurdering mindede for meget om andre danske partinavne, lyder det.

Dermed er det langt fra sikkert, at Simon Emil Ammitzbøll får godkendt sit partinavn i Valgnævnet, selv om han allerede har fået designet et logo, trykt brochurer og oprettet en hjemmeside med navnet Borgerligt Centrum.

Formanden for det lille, borgerlige parti Dansk Centrum, Jens Hintze, oplyser, at han i 2007 spurgte Indenrigsministeriets valgekspert om muligheden for at kalde sit parti for Borgerligt Centrum, men han blev angiveligt anbefalet at finde et andet navn, da Indenrigsministeriets ekspert mente, at navnet lå for tæt op ad eksisterende partinavne og derfor ville få problemer med at blive godkendt i Valgnævnet.

- Før vi valgte Dansk Centrum som navn til vores parti, forespurgte vi ministeriet i efteråret 2007, om man ville kunne godkende navnet Borgerligt Centrum. Vi havde en drøftelse med Anne Birte Pade fra det daværende indenrigsministerium. Vurderingen var, at det ville blive svært at få navnet godkendt. Derfor valgte vi at gå videre med navnet Dansk Centrum i stedet, siger Jens Hintze til Ritzau.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen