Kolind: Falsk Khader-undskyldning

Erhvervsmanden Lars Kolind, tidligere fremtrædende medlem af Ny Alliance, raser over, at partiformand Naser Khader ideologisk begrunder sit farvel til Liberal Alliance med, at det er blevet for liberalistisk uden social indignation og menneskelig varme - værdier som ifølge Khader oprindeligt kendetegnede partiet.

Det er en falsk undskyldning, mener Lars Kolind, der samtidig beklager Naser Khaders exit. Den tidligere folketingskandidat for Ny Alliance er i dag menigt medlem af Liberal Alliance og afviser kategorisk, at alliancen er liberalistisk.

- Der er intet af det, som Liberal Alliance foreslår, som man kan karakterisere som ultraliberal eller liberalistisk. Intet. Og det er helt hen i vejret at sige, at værdierne ikke er med. Tværtimod. Jeg er helt uforstående over for, hvordan han kan finde på at sige det, siger Lars Kolind til Ritzau.

Den afgørende forskel på liberal og liberalist er ifølge Lars Kolind, at den liberale i modsætning til liberalisten påtager sig det ansvar, der hører med friheden. Og det gør langt, langt hovedparten af alliancens bagland, vurderer Lars Kolind, der afviser Khaders udlægning af, at baglandet bakke op om en liberalistisk linje.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen