Borgmester smidt ud efter drukanklager

<p>Tønders borgmester ekskluderes fra Venstres gruppe, fordi han efter partifællernes mening har et alkoholproblem. Han afviser anklagen og fortsætter på posten som løsgænger.</p>

Afgørelsen om, at borgmester Vagn Therkel Petersen ikke mere er velkommen i Venstres gruppe i Tønder, blev truffet på et gruppemøde i Bredebro mandag formiddag, oplyser DR Syd.

Årsagen er flere episoder, hvor borgmesteren efter partifællernes mening har optrådt meget beruset, blandt andet faldt han ned af scenen, da han først i december skulle modtage julemanden på torvet i Tønder. Han har afvist at følge et krav fra gruppen om at gå i alkoholbehandling.

Borgmester et år endnu

Venstres gruppe er dog ikke i stand til at fjerne Vagn Therkel Petersen fra posten som borgmester, da en borgmester altid sidder en hel valgperiode, medmindre han selv vælger at trække sig. Og det har han ikke tænkt sig at gøre. Han genopstiller dog ikke til kommunalvalget til november.

Vagn Therkel Petersen siger selv til Ritzau, at han ikke har noget alkoholproblem.

"Nej, det har jeg ikke," siger han og afviser, at han skulle have optrådt beruset, som resten af gruppen mener.

"De kan ikke bevise det, og jeg kan ikke modbevise det. Men jeg vil afvise, at det er sket," siger Vagn Therkel Petersen til Ritzau.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen