Annonce
Politik

Per Stig truer med boykot af Durban 2

Enten trækker Organisationen af Islamiske Lande (OIC) forslaget om, at religionskritik er det samme som racisme af bordet, eller også bliver de vestlige lande hjemme fra FN’s racismekonference, Durban 2.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) Arkivfoto: Erlend Aas/AP

Jerusalem

Den besked har udenrigsminister Per Stig Møller (K) givet sine arabiske samtalepartnere under en rundrejse i Mellemøsten.

"Hvis OIC gennemtrumfer teksten, skal de ikke regne med, at der sidder europæiske eller vestlige lande ved bordet," sagde udenrigsministeren på et pressemøde i Jerusalem tirsdag aften.

Ifølge Per Stig Møller har han givet samme besked til blandt andre den syriske udenrigsminister, Walid al-Moualem og den egyptiske udenrigsminister Ahmed Aly Ahmed Abul Gheit, begge blandt de regeringsmedlemmer, som Per Stig Møller har mødt på sin rundrejse, der omfatter Syrien, Egypten, Israel og det palæstinensiske selvstyre på Vestbredden.

Durban 2 blev desuden drøftet søndag aften i Kairo under en middag med Amr Moussa, formand for Den Arabiske Liga.

"Jeg har forklaret det danske synspunkt, som er, at vi ikke vil acceptere, at religion inddrages i racisme. Man kan være muslim uanset race," sagde Per Stig Møller.

Durban 2 konferencen, en opfølgning til FNs racismekonference fra 2001, skal efter planen finde sted i april 2009. På forhånd har kritikken været hård, blandt andet har flere kulturpersonligheder og en række politikere opfordret til allerede nu at boykotte konferencen.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Dagblade: Deltag i Durban II
I et brev til statsministeren opfordrer Danske Dagblades Forening til, at regeringen deltager i den kontroversielle racismekonference, som flere lande truer med at boykotte.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her