Annonce
Politik

Ny Alliance overvejer nyt navn

Først sagde Ny Alliance farvel til tre folketingsmedlemmer. Så blev principprogrammet skrottet, og nu overvejer partiet også at ændre navn.

Ny Alliance hedder måske ikke Ny Alliance så længe mere, afslører Naser Khader. Foto: Martin Kurt Haglund

Det afslører partileder Naser Khader i et interview med Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Vi overvejer det, men har ikke besluttet os endnu. Jeg synes ikke, at der er noget galt med navnet Ny Alliance. Det er stadig et fremragende navn, og jeg ved ikke, om det ender med, at vi ændrer navn,« siger Khader og understreger, at et eventuelt navneskifte skal diskuteres med medlemmerne.

Valgforsker Hans Jørgen Nielsen tvivler dog på, at et nyt navn kan genrejse partiet, der står til at ryge ud af Folketinget i meningsmålingerne.

»Problemet er, at det giver indtryk af ny ustabilitet, når et parti skifter stort set alt ud på meget kort tid,« siger han.

Omfattende oprydning
Efter kolbøtte på kolbøtte er partiet i gang med en omfattende oprydning, der skal overbevise vælgerne om, at Ny Alliance har en fremtid som et seriøst liberalt reformparti. For at markere partiets nye start vil Khader præsentere fem mærkesager i det nye politiske program på sommergruppemødet i den kommende uge.

En skattereform skal fjerne topskatten og mellemskatten og sænke selskabsskatten. Pensionsalderen skal hæves til 67 år, og adgangen til dagpenge, førtidspension og efterløn skal begrænses i en arbejdsmarkedsreform for at øge arbejdsudbuddet. Den offentlige sektor skal effektiviseres, virksomheder skal have mere frihed og færre regler, og så vil Ny Alliance åbne grænserne for indvandring.

Den konservative politiske ordfører, Henriette Kjær, håber, at Khaders parti holder fast i den liberale profil.

»Det er glædeligt, at de har erklæret sig som liberale. Det gør det nemmere at samarbejde med dem, fordi vi før ikke vidste, hvor de stod. Nu håber jeg, at de vil være med til at lave reformer på arbejdsmarkedet og skat,« siger hun.

Læs hele interviewet i Morgenavisen Jyllands-Posten søndag

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er der andre end Bertel Haarder og Karsten Hønge, som har en vision?

Nauja Lynge
Det er trættende at høre om burkaer og frikadeller på plejehjemmet. Staten Danmark bløder, og der er brug for klare budskaber om vigtige emner som rigsfællesskabets fremtid.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her