Annonce
Politik

DF protesterede ikke mod nye EU-regler

Dansk Folkeparti undlod at gøre vrøvl over adgangen for ægtefæller fra lande uden for EU, da Europaudvalget i Folketinget behandlede det EU-direktiv, som har banet vej for lettere familiesammenføring.

Kristian Thulesen Dahl (DF). Foto: Lars Nybøll/Polfoto

Det viser det fortrolige referat, som Ritzau er i besiddelse af, fra mødet i Europaudvalget den 19. september 2003. Mødet var det sidste om sagen i Europaudvalget, inden regeringen var med til at vedtage det sammen med de øvrige EU-lande.

Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti afviser i dag at have sovet i timen, sådan som blandt andre Venstres Eyvind Vesselbo har beskyldt DF for.

DF uenig i referat

Dansk Folkeparti var imod regeringens støtte til direktivet, påpeger gruppeformand Thulesen Dahl. Referatet fra mødet i Europaudvalget siger det samme, men også, at han "anerkendte regeringens indsats i forhandlingerne på en række punkter". Han kritiserede et par punkter, som ikke havde noget at gøre med familiemedlemmer fra lande uden for EU, fremgår det.

Til mødet havde udvalget fået forklaret direktivet i grundnotatet. Af notatet fremgår det, at familiemedlemmer af unionsborgere også er omfattet af retten til ophold, selv om de kommer fra Afrika eller andre områder uden for unionen. Men det kritiserede Thulesen Dahl ikke på mødet.

Dansk Folkepartis nuværende EU-ordfører, Morten Messerschmidt, har fremhævet, at artikel 7 i direktivet tydeligt giver mulighed for at tage familiemedlemmer med til EU fra lande uden for EU. Grundnotatet, som Kristen Thulesen Dahl og det øvrige Europaudvalg havde dengang, forklarer netop, at reglerne for ophold over seks måneder ifølge artikel 7 gælder "tillige familiemedlemmer, der ikke er statsborgere i en medlemsstat, når familiemedlemmerne slutter sig til en unionsborger i værtsmedlemsstaten."

Thulesen Dahl: Vi sagde fra

På mødet i Europaudvalget i september 2003 var Kristian Thulesen-Dahls eneste konkrete kritikpunkter, at det ville blive for svært at udvise nogen efter lang tids ophold i et værtsland, og at man ville kunne opholde sig seks måneder i et andet EU-land uden formaliteter af nogen art mod hidtil dengang kun tre måneder. Det fremgår af det fortrolige referat.

Kristian Thulesen Dahl sagde onsdag til Ritzau:

- Jeg deltog på møderne, hvor man diskuterede dette direktiv. Dansk Folkeparti stod ikke bag mandatet. Derfor kan vi sige klart fra. Når politikere fra regeringspartierne siger, at man har sovet i timerne, må de tænke på sig selv.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vi skal have kørekort på mobilen

Eva Kjer Hansen
Slut med at glemme de vigtigste kort som sygesikringskortet og kørekortet.

Blog: Hippier i pænt tøj taler ud

Mikael Jalving
Vær altid på vagt over for de velklædte skurke i politik, medier og uddannelse. Som oftest siger de ét, mener noget andet og gør noget helt tredje.
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere
Test: Stor lyd og støjreduktion i nakkebøjlen
Voyager 6200 UC giver dig et overdådigt udvalg af funktioner til både forretning og fornøjelse i en diskret nakkebøjle, der kan hænge om halsen hele dagen uden at genere 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her