Søg arbejde og få familiesammenføring - eller?

Dyb uenighed mellem eksperter og integrationsministeren om, hvorvidt man blot skal søge arbejde i at andet EU-land for at blive familiesammenført i Danmark med sin ægtefælle fra et tredjeland.

Artiklens øverste billede

Forvaltningseksperterne Claus Haagen Jensen og Hjalte Rasmussen fastslår over for Berlingske Tidende, at man ikke behøver at arbejde 14 dage i et andet EU-land, men at det er nok blot at være arbejdssøgende.

Men integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) har i et svar til de radikales integrationsordfører, Morten Østergaard, allerede afvist den fortolkning af EU-reglerne.

Rønn: Ikke tilstrækkeligt

"Den danske statsborger (...) skal udføre en økonomisk aktivitet, dvs. den pågældende skal have været arbejdstager (...) i værtslandet forud for sin tilbagevenden til Danmark. Det er således ikke tilstrækkeligt, at den pågældende har søgt arbejde i værtslandet," svarede ministeren den 5. marts.

At ministerens svar er stik modsat eksperternes vurdering af sagen, får Morten Østergaard op af stolen.

"Det er et alvorligt problem for integrationsministeren, hvis de eksperter, som Berlingske Tidende har talt med, har ret," siger Østergaard til Ritzau.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen