R: Politisk ansvar for vildledning

De radikale vil have integrationsministeren til at redegøre for, hvorfor hun ikke har oplyst Folketinget om retningslinjerne for familiesammenføring efter EU-reglerne.

Artiklens øverste billede
Morten Østergaard kalder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i samråd. Arkivfoto: Klaus Gottfredsen

Mange ægtepar er rejst til Sverige i måneder og år, fordi de af Udlændingeservice ikke har kunnet få at vide, hvor længe de skulle arbejde i udlandet for at kunne opnå familiesammenføring i Danmark i henhold til EU-reglerne.

Opfattelsen har på baggrund af Udlændingeservice' vejledning været, at en dansk statsborger skal arbejde mindst seks måneder i udlandet, før det er muligt at vende hjem med en udenlandsk ægtefælle.

Nu er det kommet frem, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech siden 2004 har kendt til en vejledning til de danske kommuner til brug for EU-borgere, der har arbejdet i Danmark og vil rejse hjem.

10 ugers arbejde

Vejledningen foreskriver, at man efter 10 ugers arbejde er omfattet af EU’s regler om arbejdskraftens fri bevægelighed. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

De radikales integrationsordfører Morten Østergaard har gentagne gange stillet spørgmål til ministeren for at få hende til at oplyse, hvor længe danskere i udlandet skal arbejde for at kunne opnå familiesammenføring i Danmark i henhold til EU-reglerne.

Savner svar

Morten Østergaard kalder nu integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) i samråd.

”Alene i dette forår er ministeren mindst tre gange i Folketinget blevet spurgt, om hun kender de regler. Og hver gang har hun undladt at svare. På trods af alt, hvad vi har gjort, har vi ikke kunnet få et ordentligt svar fra ministeren. Det viser helt tydeligt, at der er et politisk ansvar i denne sag,” siger han.

Medarbejderne i Udlændingeservice har netop fået indskærpet, at EU-reglerne kan benyttes, hvis der er tale om "beskæftigelse af mindst et par ugers varighed og i minimum 10-12 timer ugentligt".

”Det er helt uacceptabelt, at Folketinget ikke kan få oplysninger om praksis på et så vigtigt område. Regeringen reagerer ikke på Folketinget, først når sagen ruller i medierne, er regeringen vågnet op.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.