Dansk Folkeparti vil lukke EU-hul

DF betegner EU-regler, der giver udenlandske statsborgere mulighed for at opnå familiesammenføring i Danmark, som et "hul" i den danske lovgivning.

Mens oppositionen kritiserer, at ægtepar ikke er blevet oplyst om muligheden for at opnå familiesammenføring efter kort tids arbejde i et andet EU-land, vil Dansk Folkeparti helt have fjernet muligheden.

Partiets medlem af integrationsudvalget, Martin Henriksen, vil bede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) sikre, de danske regler for familiesammenføring ikke bliver tilsidesat af EU-reglerne.

Præcisering fra Udlændingeservice

"Vi kan fra Dansk Folkepartis side ikke tillade, at EU's alt for slappe familiesammenføringsregler får lov at underminere den velfungerende danske indvandringspolitik," siger han.

EU-reglerne betyder, at et ægtepar kan opnå familiesammenføring uden om 24-årsreglen og tilknytningskravet, hvis den danske statsborger har arbejdet i et andet EU-land i "mindst et par uger og i minimum 10-12 timer ugentligt". Derefter kan man benytte sig af EU-reglerne om fri bevægelighed og flytte til Danmark. Det præciserer Udlændingeservice over for Berlingske Tidende.

"De danske regler bør ikke undergraves af EU. Tværtimod bør de danske regler fastholdes, således at andre EU-lande kan tage ved lære af Danmark. Vi er et foregangsland, og det bør vi vedblive at være på udlændingeområdet," siger Martin Henriksen.

Ikke noget hul

Formanden for interesseforeningen Ægteskab uden grænser, Bolette Kornum, mener, at det er utopisk at få ændret reglerne for arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.

"Jeg er ved at være træt af, at disse regler bliver omtalt som et "hul" i lovgivningen. Man udnytter de muligheder, som man har som EU-borger. Det er hverken at omgå reglerne eller finde huller. Det er at være borger i et globaliseret Danmark," siger hun.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen