Ingen erstatning til vildledte ægtepar

Selv om Udlændingeservice har handlet forkert ved at vildlede ægtepar om familiesammenføring, giver det ikke erstatning. Det vurderer ekspert i forvaltningsret.

Artiklens øverste billede
Ægteparret Peter og Jane Panis Wagener er blandt de par, der har haft problemer med at få lov at slå sig ned i Danmark. Arkivfoto: Torben Stroyer

Danske statsborgere har fået forkerte oplysninger, når de har forhørt sig hos Udlændingservice om muligheden for at flytte sammen i Danmark med en udenlandsk ægtefælle, skriver Berlingske Tidende torsdag.

Men selv om danske statsborgere er blevet vildledt, står de ikke umiddelbart til at en erstatning, siger Sten Bønsing, studieleder og lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

- Normalt kan myndigheden få et erstatningsansvar, men det er ikke relevant her, for der er ikke lidt et økonomisk tab, vurderer Sten Bønsing.

Den danske udlændingelov har en 24-års-regel og et tilknytningskrav som vigtige grundsten, men det kan lade sig gøre at bruge EU-retten til at slippe uden om de krav. EU's regler om arbejdskraftens fri bevægelighed siger nemlig, at man kan flytte mellem EU-landene og samtidig tage en ægtefælle med.

Tidligere har Udlændingeservice oplyst, at det kræver mellem fire og seks måneder arbejde i andet EU-land, før den regel kan bruges, men Udlændingeservice siger nu, at det er nok med arbejde i to til 10 uger.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen