*

Politik

Junibevægelsen: Traktaten er nu helt død

Junibevægelsen jubler, efter at den irske justitsminister, Dermot Ahern, har erkendt, at irske vælgere har afvist EU's Lissabon-traktat.

- Først og fremmest må man jo sige: Til lykke til Europa med resultatet. De irske vælgere har fejet Lissabon-traktaten af bordet, og det er en god ting. Noget, vi skylder irerne tak for. For det betyder, at vi nu kan komme i gang med at diskutere, hvordan vi får skabt et borgernes Europa i stedet for det politikernes og bureaukraternes samarbejde, som Lissabon lagde op til, siger JuniBevægelsens medlem af EU-parlamentet, Hanne Dahl.

- Lissabon-traktaten er endegyldigt bortfaldet, tilføjer hun.

Hun mener, at EU må gribe nederlaget an ved at lave et mere folkeligt oplæg til Europas fremtid i stedet for at fremlægge "sminkede lig".

- Det, vælgerne efterlyser, er ikke endnu en ny version af forfatningen, men derimod en ny og mere demokratisk retning for Europa, siger Hanne Dahl.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Sherin Khankan: Islamist eller fuldstændig utilregnelig

Jaleh Tavakoli
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer.

Blog: Er ansvar for menneskeliv og velfærd ikke mere værd?

Signe Munk
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her