Per Stig: Uvist, hvem der står bag

Bombeattentatet er et forsøg på at ødelægge forholdet mellem vesten og den islamiske verden, siger udenrigsminister Per Stig Møller (K).

Artiklens øverste billede
Sådan så der ud ved en af nabobygning til den danske ambassade efter eksplosionen. Foto: Anjum Naveed/AP

”Det, de her forbrydere har gjort, har haft det formål, at ødelægge forholdet mellem den pakistanske regering, den pakistanske befolkning og Danmark, Og det skal de ikke have held med,” siger Per Stig Møller på et pressemøde om bombeattentatet mod den danske ambassade i Pakistans hovedstad, Islamabad.

Ambassadefolk blandt de dræbte

De foreløbige oplysninger peger på, at der blandt ambassadens ansatte medarbejdere er én dræbt og tre sårede heraf én hårdt såret.

Derudover er pakistanske sikkerhedsfolk blandt de ramte, oplyser udenrigsministeren.

”Jeg vil gerne udtrykke min dybe medfølelse med ofrene og deres pårørende,” siger Per Stig Møller og oplyser, at Udenrigsministeriet endnu ikke har det endelige tabstal på plads efter bombesprængningen.

Ingen danske statsborgere er blandt de sårede, oplyser udenrigsministeriet.

Den afdøde med tilknytning til ambassaden var rengøringsmedarbejder, mens den hårdt sårede er altmuligmand. De to øvrige sårede ansatte var kontormedarbejdere.

Rejser til Pakistan frarådes

”Jeg ved ikke hvem, der har gjort det. Det er der ingen, der ved nu. Vi er i kontakt med de pakistanske myndigheder og forventer, at de også gør deres yderste for at finde ud, hvem der står bagved, og hvad motivet er,” siger Per Stig Møller.

Udenrigsministeriet har nedsat en krisestab, der samler informationer om sagen, og der bliver nu iværksat et sikkerhedstjek af andre danske ambassader efter angrebet.

Alle rejser til Pakistan frarådes pr. dags dato. Og danskere, der opholder sig i Pakistan, rådes samtidig til at udvise den største agtpågivenhed.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen