K: Mafia-lignende metoder i muslimsk annonce

Mafialignende trusler mod danske myndigheder. Sådan opfatter de konservative en annonce, som en muslimsk organisation i dag har indrykket i flere landsdækkende dagblade.

Artiklens øverste billede

I annoncen skriver "Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt" blandt andet, at man fordømmer enhver handling, der svækker samfundets sikkerhed, i særdeleshed drab og ildspåsættelse. Men at muslimerne stadig savner en formel afstandtagen over for genoptryk af Muhammed-tegningerne.

"Vi er overbeviste om, at en afstandtagen vil kunne medvirke til at forhindre yderligere gentagelser af sådanne ulykkelige tiltag," hedder det.

Disse udtalelser ser de konservative som en trussel. Politisk ordfører Henriette Kjær:

"Organisationen forsøger her at true de danske myndigheder til at lægge afstand til Muhammed-tegningerne for dermed at forhindre flere ulykkelige tiltag. Det er simpelthen mafialignende tilstande, som ingen dansk myndighed må bøje sig for."

Wahid Pedersen: Misforståelse

Men det har de konservative helt misforstået, mener den danske imam Abdul Wahid Pedersen, der selv har hjulpet den muslimske organisation med at indrykke annoncerne:

"Det er fuldstændig horribelt at opfatte annoncen på den måde. Det er jo bare folk, der udtrykker deres bekymring. Hele annonceteksten og den måde, den henvender sig på, skal ses som en håndsrækning til at prøve at komme videre. Og dér er der jo ikke noget galt i at udtrykke, at man savner noget," påpeger Abdul Wahid Pedersen.

"Folkene bag annoncen har været her i Danmark på forretningsbesøg, og de er bekymrede over, at forholdet mellem Danmark og den arabiske verden er så belastet. Derfor sender de nu et signal om, at vi gerne vil række hånden ud og se fremad," siger han.

Det Globale Program er en underorganisation af den verdensomspændende Muslim World League.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen