Annonce
Politik

DFU'er afsløret som nynazist

Et medlem af Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) meldte sig ud af partiet fredag, da Morgenavisen Jyllands-Posten konfronterede ham med billeder, der viser, at han er nazisympatisør. Ellers var han blevet smidt ud, lyder beskeden fra ledelsen af Dansk Folkeparti.

Mark Jordt med solbriller og kort lyst hår til Rudolf Hess march den 18. august 2007. Foto: JP

Medlem af Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) Mark Jordt deltog i i august 2007 i en nynazistisk march til støtte for den afdøde nazileder Rudolf Hess.

Morgenavisen Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af flere billeder af Mark Jordt, hvor han marcherer under et hagekorsflag og bærer et skjold, hvorpå Rudolf Hess er afbilledet sammen med teksten »Martyr for Freden.«

Rudolf Hess var stedfortræder for Adolf Hitler i nazityskland.

Under marchen i 2007 blev lederen af Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), Jonni Hansen, anholdt for at slå på en politimand.

Ifølge et øjenvidne var DFU-medlem Mark Jordt blandt den forreste del af demonstrationen, som dengang løb truende efter en gruppe fremmede, som nynazisterne havde fået øje på.

»Perkere«, råbte nynazisterne, og umiddelbart efter kom det til tumult med politiet, og Jonni Hansen blev anholdt.

Ændrer forklaring
Jyllands-Posten er også i besiddelse af billeder, hvor Mark Jordt demonstrerer med andre højreorienterede bevægelser - herunder det tidligere Dansk Front.

Han er desuden fotograferet sammen med det berygtede engelske nazi-rockorkester Brutal Attack.

Mark Jordt benægtede fredag formiddag at have været til Rudolf Hess-marchen, men efter at have set et billede af sig selv, sagde han om eftermiddagen.

»Jeg kan da tydeligt se, at det er mig på det billede, men hvor kommer al den interesse fra.«

Senere ændrede Mark Jordt dog igen forklaring og sagde at han hverken vil be- eller afkræfte, at det er ham på billedet. Han forklarede også, at han ikke er medlem af DFU:

»Hvem er medlem af DFU? Mig? Nej, det er jeg ikke. Det har jeg været, men det er jeg ikke længere.«

Onsdag aften var Jyllands-Posten dog til stede på Ladelund Efterskole, hvor Mark Jordt som 1. suppleant til DFU's bestyrelse i Kolding deltog i et debatarrangement med Radikal Ungdom og Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU).

Men efter at have talt med Jyllands-Posten fredag, meldte Mark Jordt sig ud af Dansk Folke Partis Ungdom.

Landsformand for DFU, Allan Steen Hansen, bekræfter, at det er Mark Jordt på billederne fra Rudolf Hess marchen, og at han »netop har meldt sig ud fra dags dato.«

Han forklarer, at partiet tjekker nye medlemmers baggrund på bl.a. søgemaskinen Google for at forhindre, at unge på den ekstreme højrefløj melder sig ind i partiet. Dansk Folkepartis Ungdom har også tidligere haft medlemmer, som sympatiserer med højreekstreme grupper.

Årsmøde på Rømø
»Desværre tiltrækker vi den type personer, da vi er det eneste parlamentariske ungdomsparti, som arbejder for at begrænse indvandringen. Men vi vil ikke have nynazister i vores parti. Hvis ikke Mark Jordt selv havde meldt sig ud, havde vi ekskluderet ham,« siger Allan Steen Hansen.

Organisatorisk næstformand i DF, Carl Christian Ebbensen, stiftede i 1995 Dansk Folkepartis Ungdom, og han er glad for, at Mark Jordt nu har meldt sig ud.

»Vi ønsker ikke folk med ekstremistiske holdninger, for de står i modsætning til den politik, som vi fører. Vi vil hverken have lod eller del i deres overbevisninger, og skiller os af med sådanne typer med det samme,« siger han.

I dag holder DFU årsmøde på Rømø, hvor 84 medlemmer af partiet skal vælge deres ledelse.

kristoffer.pinholt@jp.dk

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Dansk Industri hejser det hvide flag

Mikael Jalving
Nu skal vi importere arbejdskraft udefra. Hvad om vi først fik aktiveret den, der allerede findes?

Blog: Venstre og regeringen er totalt passive overfor sprøjtegift i drikkevandet

Christian Rabjerg Madsen
95 gange i 2017 sendte vandværkerne drikkevand ud til danske forbrugere, med mere sprøjtegift end reglerne tillader. Alligevel har Venstre mere travlt med at skælde ud på oppositionen end med at sikre danskerne rent drikkevand.
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her