Søvndal: De må have spist søm

SF's formand Villy Søvndal mener ikke, at Udenrigspolitisk Nævn skal rejse til Iran, hvis rejsen kun kan gennemføres på betingelse af, at de danske politikere fordømmer genoptrykningen af Muhammedtegningerne.

Artiklens øverste billede
Villy Søvndal (SF). Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto

"De må have spist søm."

Udmeldingen kommer fra SF's formand, Villy Søvndal, efter at det iranske parlament har krævet en fordømmelse af flere danske mediers genoptryk af Muhammedtegningerne for at byde Folketingets Udenrigspolitiske Nævn velkommen på en planlagt rejse i den kommende uge.

Villy Søvndal holder stadig vinterferie, men udtaler forud for den planlagte rejse for Udenrigspolitisk Nævn til Iran:

"Jamen, så bliver der jo ingen rejse. Det iranske styre skal ikke bestemme, hvad jeg skal mene, og jeg vil under ingen omstændigheder kritisere genoptrykningen af Muhammedtegningerne. Hvis der er hold i sagen om konkrete mordplaner mod en af tegnerne, så er det meget, meget alvorligt. Jeg kan simpelthen ikke tage alvorligt, at det iranske parlament gør nogle satiriske tegninger til et storpolitisk slagsmål."

"Det er det iranske islamistiske regime, som skal fordømmes for deres grove krænkelse af menneskerettigheder. På turen skulle den danske delegation også have mødt andre grupper end folk fra parlamentet, og det er ærgerligt at vi ikke kommer til dét. Men på de betingelser er der ikke noget af rafle om."

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen