NA-ledelse opgiver aflivningsplan

Modstanden fra det politiske bagland er så massiv, at ledelsen i Ny Alliance med Naser Khader i spidsen opgiver planen om at afskaffe partiets lokalforeninger.

Ny Alliance er samlet til stormøde i Slagelse i dag for at drøfte den politiske linie samt en ny organisationsstruktur. Mødet slutter i eftermiddag, men allerede nu har ledelsen indset, at det ikke kan komme igennem med en afskaffelse af lokalforeningerne som foreslået.

Der skal fortsat være en lokal forankring, der sikrer medlemmerne indflydelse på partiets politik. Hvordan den nye struktur helt præcist kommer til at se ud, skal et udvalg nu komme med forslag til.

Medlemsflugt

Ny Alliance har den seneste tid mistet medlemmer både på grund af forslaget til ny struktur, men også på grund af den politiske linie, hvor partistifter og leder Naser Khader har fastslået, at Ny Alliance er et borgerligt parti, som peger på Anders Fogh Rasmussen som statsminister og vil søge indflydelse via forhandlinger med den borgerlige blok.

Der var mødt godt 90 lokale tillidsfolk op til mødet i Slagelse i dag, og ingen af dem anses af partiledelsen for at melde sig ud efter mødet i dag. Naser Khader mener, at partiet nu har skilt sig af med dem, der ikke er enige i det, som partiet vil.

Ifølge en kilde i partiet var der kun to, som på formiddagens møde om den politiske linie gav udtryk for, at de ikke brød sig om, at partiets ledelse så entydigt har sagt, at man tilhører blå stue.

Naser Khader slog på mødet i dag fast, at Ny Alliance gør meget mere for asylfamilierne end SF og de radikale, som ifølge partiformanden intet har fået gennemført for at forbedre forholdene for asylfamilierne siden 2001. På det område går Ny Alliance ind og skaffer konkrete forbedringer ved at forhandle med de øvrige borgerlige partier.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen