Gitte Seeberg forlader Ny Alliance

Uenighed om strategien får Gitte Seeberg til at forlade det kriseramte parti. Hun fortsætter i Folketinget som løsgænger.

Artiklens øverste billede

Gitte Seeberg meddelte tirsdag middag sin beslutning til folketingsgruppen.

”Det har været en vanskelig, men nødvendig beslutning. Man forlader normalt ikke et parti, man selv har været med til at bygge op, men de seneste ugers beslutninger i Ny Alliance har ikke levnet mig anden mulighed. Jeg kan i dag ikke stå inde for Ny Alliances politiske kurs og placering,” skriver Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

”Da vi stiftede partiet var det vores formål at bryde blokpolitikken – at nok var nok - og søge det brede samarbejde med begge sider af folketingssalen, for at få Ny Alliances politik gennemført. Vi lovede bl.a. vælgerne at arbejde for det brede samarbejde, en human asylpolitik samt at begrænse Dansk Folkepartis indflydelse. De løfter har Ny Alliance ikke holdt, og Pia Kjærsgaards indflydelse er stærkere nu end nogensinde. Jeg har ikke tillid til, at Ny Alliance vil føre den politik, vi gik til valg på. Partiet besluttede forrige fredag – imod min stemme - at blive en del af blokpolitikken. Derfor tror jeg, at det både for Ny Alliance og mig er bedst, at vores veje skilles” skriver Gitte Seeberg videre.

Meget sørgeligt

Hun siger til TV 2 News, at reaktionen fra gruppen var forstående, men at de andre blev kede af det, ligesom hun selv er.

"Det er meget sørgeligt. Vi har alle kæmpet hårdt for at stable Ny Alliance på benene. Men det føles ikke rigtigt for mig at være med i projektet længere," siger hun.

Seeberg fortsætter i Folketinget som løsgænger.

"Jeg er valgt på Ny Alliances partiprogram, og det står jeg ved. Nu bliver jeg løsgænger, men jeg vil fortsat kæmpe for sagerne i partiprogrammet," siger hun.

"Ny Alliance har bevæget sig for langt væk fra, hvad mit udgangspunkt var: At vi skulle være et borgerligt-liberalt parti på midten, som kunne arbejde med begge sider af salen. Nu er Dansk Folkeparti blevet vores tætteste samarbejdspartner. Det var ikke det projekt, jeg gik ind i," siger hun.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen