Bendtsen klar til at smide Pia C. ud

Hvis hun gør det, så ryger hun. Truslen er klar fra den konservative partiformand, Bendt Bendtsen, der er klar til at stritte løsgængeren Pia Christmas-Møller ud af partiet, hvis hun bringer regeringen i mindretal på asylområdet.

Artiklens øverste billede
"Jeg kan ikke leve med det," lyder det fra partileder Bendt Bendtsen (K) til udsigten til, at den konservative løsgænger Pia Christmas-Møller kan bringe regeringen i mindretal. Foto: Niels Hougaard

- Jeg kan ikke leve med det . Jeg mener ikke, et konservativt partimedlem kan være med til at bringe en konservativ regering i mindretal, siger Bendt Bendtsen.

Truslen vil dog først blive en realitet, hvis Pia Christmas-Møller vælger at gøre alvor af sine planer ved torsdagens afstemning om hendes eget asylforslag, der bakkes op af oppositionen.

- Hvis hun gør det, så har vi en ny situation. Men det er en lokal afgørelse, siger Bendt Bendtsen og foretrækker at tale med Pia Christmas-Møllers lokalformand om afgørelsen i stedet for pressen.

Vil ikke tale med Christmas

Han afviser at tale med den tidligere kollega fra den konservative folketingsgruppe selv, men understreger, at Pia Christmas-Møller bør kende konsekvenserne selv.

- Pia Christmas-Møller bør kende forretningsordenen, hvis man bringer regeringen i mindretal, siger en bestemt Bendt Bendtsen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen