Annonce
Politik

Gymnasieelever foreslår fri hash

Når en klasse fra Ordrup Gymnasium i Charlottenlund deltager i Folketingets EU-ungdomsparlament næste måned, er de klar med et kontroversielt forslag: Fri hash.

Tre gymnasieelever fra Ordrup Gymnasium er klar til at forsvare fri hash, når de skal deltage i Folketingets EU-Ungdomsparlament. Foto: Colourbox

De tre elever, Amalie Jørgensen, Anne Lauritzen og Michael Thomsen mener ikke, at hash og hårde stoffer hører til i samme kategori.

Anne Lauritzen har selv været skeptisk over for forslaget om at afkriminalisere hashrygningen, men så begyndte hun at sætte sig ind i alt, hvad hun kunne finde om om hashens indvirkning på menneskets fysik og eventuelle afgifter i statskassen.

"Efterhånden som jeg læste om emnet, gik jeg mere og mere ind for en legalisering," siger hun til Villabyerne.

Statens kontrol

Det positive ved en legalisering er ifølge de tre forslagsstillere, at en afkriminalisering vil give staten mere kontrol over, hvor meget der sælges, til hvem og af hvilken kvalitet.

"Og så vil staten komme til at tjene penge på det", tilføjer Anne Lauritzen.

De forskellige skade- eller bivirkninger bekymrer ikke de unge politikere så meget.

"Det er dokumenteret, at hash ikke er så skadeligt som hårde stoffer. Nogle eksperter siger, at hash hæmmer væksten hos unge, men jeg har aldrig set beviserne", siger Michael Thomsen til Villabyerne.

Andre forslag

170 unge fra hele Danmark skal den 4. februar diskutere alt fra klima til uddannelse og socialpolitik til en samling i Folketinget. De øvrige fremsatte forslag fra Ordrup Gymnasium er samfundsfag og EU som obligatorisk undervisning i skolen, og at alle børn i EU skal have ni års skolegang. Den 4. februar skal forslagene først behandles i udvalg, inden de 170 unge stemmer om alle indsendte forslag.

Kilde: Villabyerne

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fodbold uden dommerfejl er ikke fodbold

Jens-Kristian Lütken
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her