Pia Christmas: Regeringens aftale bygger på et mindretal

Pia Christmas-Møller vil ikke stille sig i vejen for den asylaftale, som regeringen har indgået med Dansk Folkeparti. Hun er ikke blevet bedt om at tage stilling til den, og som landet ligger nu, kan den gennemføres administrativt.

- Jeg konstaterer, at al snak om brede aftaler på asylområdet er endt med et forlig, der bæres af et mindretal. Man har end ikke forsøgt at få et flertal bag aftalen. Ingen har bedt mig om at støtte det her. De har ikke bedt mig om hverken at sige ja eller nej. Så de har en aftale på et mindretal. Men der skal jo ikke stemmes om den, siger hun til Ritzau.

Om hun kan finde på at støtte oppositionens hasteforespørgsel, der opfordrer regeringen til at søge bredt flertal, vil hun ikke forholde sig til. Hendes stemme vil bl.a. afhænge af, hvilket alternativ oppositionen kommer med til regeringen og Dansk Folkepartis løsning.

- Hvad der sker i salen, må vi tage i den rækkefølge, det kommer. Jeg tror ikke, der er nogen i Folketinget, der vil stemme direkte imod aftalen, som den ligger, siger hun.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen