Vesselbo utilfreds med asylaftalen

Asylaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti er gået glat igennem og er godkendt af partierne. Kun Eyvind Vesselbo (V) er utilfreds med aftalen om de afviste asylansøgeres forhold.

Artiklens øverste billede
Venstres Eyvind Vesselbo er kritisk over for den asylaftale, som er blevet indgået af regeringspartierne og Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Jesper Nørgaard Sørensen

Eyvind Vesselbo kritiserede aftalen på Venstres gruppemøde, men aftalen blev godkendt af både Venstre og de konservative på partiernes gruppemøder her til formiddag.

"Den kunne godt have bygget mere på Venstres liberale grundlag. Der kunne godt have været lidt mere frihed, åbenhed og medmenneskelighed. Den er for snæver, lukket og begrænsende," sagde Eyvind Vesselbo torsdag morgen efter Venstres gruppemøde.

Aftalen, som ligger inden for den eksisterende lovgivning og derfor ikke skal behandles i Folketinget, er indgået af regeringengspartierne og Dansk Folkeparti. Det sker på trods af, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) under valgkampen talte om en bred politisk aftale på asylområdet.

Hurtig afgørelse

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) mener ikke, at forhandlinger med oppositionen ville have ført til noget.

"I stedet for ørkesløse forhandlinger foretrækker jeg, at de mennesker, der sidder på asylcentrene, får en afgørelse," sagde hun kort efter Venstres gruppemøde.

Hun afviser, at aftalen kunne være blevet anderledes.

"Det her er et kompromis og kunne ikke være blevet anderledes," siger hun.

Snæver aftale

At aftalen ikke er bred og omfatter oppositionen, bekymrer ikke Eyvind Vesselbo.

"De andre partier er ikke kommet med noget, der kan bruges. Så det er uvæsentligt. Det interessante er indholdet," siger han.

Politisk ordfører Henriette Kjær (K) oplyste til Ritzau efter de konservatives gruppemøde torsdag, at der også her er fuld opbakning til aftalen.

"Der er fuld opbakning, og gruppens medlemmer synes, det er en kanongod aftale. Så der er ingen problemer set fra vores side," siger Henriette Kjær til Ritzau.

På vippen

Løsgængeren Pia Christmas-Møller kan med sit afgørende 90. mandat bringe aftalen i fare. Men Henriette Kjær tror ikke på problemer.

"Det kan jeg kan ikke forestille mig, for jeg har svært ved at se, hvad argumenterne imod skulle være," siger hun.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen