Annonce
Politik

Tyskland lunken over for Femern-bro

Tror den danske regering på sine egne trafikprognoser, lyder spørgsmålet i den tyske regering, som mener bolden nu ligger på danskernes banehalvdel.

Den tyske regering er lunken over for idéen om at bygge Femern-broen og skeptisk over for de trafik-prognoser, som den danske regering bygger sin optimisme på.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa, som citerer det tyske trafikministerium for at sige, at man siden januar kun har nærmet sig Danmark "med små skridt".

Bolden ligger på danskernes banehalvdel, siger det tyske trafikministerium fredag. Den danske regering må afgøre med sig selv, om det vil give langfristede garantier på fire milliarder euro (knap 30 mia. kr.). Det skal dække broderparten af de samlede omkostninger til broen og vejanlæg i begge lande til 5,5 milliarder euro.

Ifølge prognoserne skal bropengene kunne dække størstedelen af omkostningerne over en 30-årig periode.

- Spørgsmålet er, hvor meget tror Danmark på sine egne prognoser, citerer dpa det tyske trafikministerium for at sige.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Kuppet mod Europa. Kuppet mod det fælles

Elsebeth Gerner Nielsen
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her