Ultimativt krav: Regering uden DF

Margrethe Vestagers ufravigelige krav til en ny midterregering er, at Dansk Folkeparti holdes helt uden for indflydelse.

Artiklens øverste billede
Margrethe Vestager har som ultimativt krav for at deltage i en ny regering, at Dansk Folkeparti holdes ude af indflydelse. Foto: Jens Dige

Det sagde hun på dagens pressemøde, hvor hun blev præsenteret som ny leder af Det Radikale Venstre som afløser for Marianne Jelved.

Hun betegnede dansk politik som i et opbrud, hvor midten er styrket og blokpolitikken er død. Samtidig var hun ikke klar til at pege på, hvem Det Radikale Venstre ser som statsminister.

"Vi kan samarbejde med alle, men vi vil gerne pege på en kandidat inden næste valg," sagde Margrethe Vestager, der altså lod spørgsmålet om Thorning eller Fogh stå åbent.

Margrethe Vestager ville ikke kommentere, at det skulle være et nederlag for Morten Helveg Petersen, at han fik ikke den eftertragtede næstformandspost. Helveg Petersen er i stedet blevet gruppesekretær. Endvidere består gruppeledelsen af den nye næstformand Morten Østergaard, Johs. Poulsen samt Martin Lidegaard.

Om Marianne Jelveds betydning for partiet sagde Margrethe Vestager: "En statsmand der har bragt Det Radikale Venstre i en stærk position."

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen