Annonce
Politik

Kommunerne svigter børn af alkoholikere

Børn af alkoholikere får ofte alvorlige skader på krop og psyke, og hjælpen til dem er enten mangelfuld eller fraværende.

Foto: colourbox

En ny rapport fra Socialforskningsinstituttet viser, at selvom der er bred politisk enighed om, at man skal forsøge at bryde den negative sociale arv, så lykkes det meget sjældent at identificere de udsatte børn, før deres liv er på slingrekurs. Det skriver Dagbladenes Bureau.

Manglen på hjælp skyldes ikke mindst, at pædagoger og lærere er alt for dårlige til at opdage disse børn. Men der mangler også behandlingstilbud, fordi kommunerne er alt for sløve i optrækket, selvom de har fået et skub fra Socialstyrelsen, der har givet cirka halvdelen af landets kommuner 40 millioner kroner som motivation til at få rettet op på området:

- Vi skal vende en supertanker, og det har vist sig at være meget vanskeligt. Kommunerne bliver nødt til at stå bag det her og selv følge op med initiativer, hvis det skal lykkes, siger Kit Broholm, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen, til Dagbladenes Bureau.

Formand for Kommunernes Landsforenings Børne- og Kulturudvalg Henrik Larsen erkender, at der er et problem. Han mener dog, at der er kommet mere fokus på de hårdt ramte børn rundt om i kommunerne:

- Vi har store forventninger til den nye pædagoguddannelse, som netop oppriorterer viden om udsatte børn, siger han til Dagbladenes Bureau.

Børnepsykologen John Aasted Halse, der blandet andet arbejder som pædagogisk konsulent i landets kommuner, mener der er alt for mange sorte pletter på danmarkskortet. At mange kommuner arbejder for trægt og modvilligt, fordi de ikke vil blande sig i familiernes privatliv. Men det har de pligt til ifølge loven, så der er ingen vej udenom. Det er bare med at komme i gang, lyder det.

Citat: Dagbladenes Bureau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Det er ikke et mål, at flere skal i folkeskolen

Jens-Kristian Lütken
Det er noget helt særligt dansk, at det brede flertal af befolkningen har råd til at vælge frit mellem folkeskolen eller et privat tilbud.

Blog: 10 sandheder om folkeskolen

Lars Boje Mathiesen
Så ramte et nyt skoleår. Her er 10 ting, som mange partier ikke vil indrømme.
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her