Politik

27-årig erkender chikane af Pia K.

En ung mand fra Nørrebro i København tager nu ansvaret for chikane af Dansk Folkepartis partileder Pia Kjærsgaard under velfærdsdemonstrationen på Christiansborg Slotsplads.

Partileder Pia Kjærsgaard (DF) ved demonstrationen på Christiansborg Slotsplads, hvor der blev kastet konfetti og råbt slagord efter hende. Foto: Jonathan Bjerg Møller/Politiken.

27-årige Mikkel Bay står nu frem og tager ansvar for den aktion, som Pia Kjærsgaard (DF) tirsdag var udsat for.

Det sker, mens debatten mellem SF-formand Villy Søvndal og DF-formand Pia Kjærsgaard fortsætter ved Folketingets åbningsdebat. Pia Kjærsgaard har beskyldt SF's ungdomsorganisation for at stå bag trusler og chikane ved demonstrationen på Christiansborg Slotsplads. Det afviser Villy Søvndal, der kræver en politiundersøgelse, hvis Pia Kjærsgaard ikke undskylder sine beskyldninger.

Mikkel Bay, der har en baggrund som aktivist på venstrefløjen, senest Internationale Socialister, deltog i velfærdsdemonstrationen på Christiansborg Slotsplads. Her så han Pia Kjærsgaard og valgte derefter at samle nogle folk. Sammen omringede de Pia Kjærsgaard, som de kastede konfetti på og råbte slagord efter, forklarer han til jp.dk.

Hvorfor står du frem nu?

"Jeg synes ikke, at Villy Søvndal og SFU skal have skylden for det, der fandt sted den dag."

Hvad skete der helt præcist?

"Det var en helt spontan aktion. Det var ikke planlagt. Vi var nogle stykker, der først kastede konfetti, og så begyndte vi at råbe slagord."

Chikaneret, men ikke truet

Hvad råbte I?

"Vi råbte "ingen racister i vores gader", og jeg tror også, at der blev råbt "racistsvin"," siger Mikkel Bay.

Hvorfor?

"Jeg havde på ingen måde forestillet mig, at hun ville deltage og stille op til demonstrationen den dag. Den var et forsvar for velfærd, og hendes partis politik går i en helt anden retning."

Havde Pia Kjærsgaard grund til at føle sig truet?

"Hun havde nok grund til at føle sig chikaneret, men ikke truet. Men hun havde heller ingen grund til at være der. Det var ikke hendes demonstration. Hvis jeg har haft anledning til at chikanere Pia Kjærsgaard, har jeg det helt fint med det."

Var der SFU'ere med til aktionen?

"Ikke hvad jeg ved af."

Hvad håber du at opnå?

"Jeg ser det som en mulighed for at stå ved mine holdninger. Og jeg håber, at Søvndal og SFU får en undskyldning."

SUF var med

Blandt deltagerne i optrinnet var også medlemmer af ungdomsorganisationen Socialistisk Ungdomsfront (SUF) - udklædt som Robin Hood. Alle beskyldninger om trusler el.lign. afvises af ledelsesmedlem Johanne Skriver fra SUF.

"Jeg synes, at det var et fint stunt. Pia Kjærsgaard var på intet tidspunkt i fare, og hun blev heller ikke truet. Hun har selvfølgelig ret til at sige sin mening, men hun må altså også forvente, at folk siger deres mening til hende," siger hun.

SUF er en selvstændig ungdomsorganisation uden moderparti, men med en en samarbejdsaftale med Enhedslisten.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Giv bonus til velfærdens fronttropper

Signe Munk
Folkene på gulvet er værdifulde. Sådan lyder det tit fra politikerne, men det afspejles ikke på lønsedlen. Intet under at unge vælger universitetet.

Blog: Dyb krise satte fut i ytringsfriheden

Mikael Jalving
Sandhed er kun sandhed, når den bliver prøvet, trænet og praktiseret på skrift og i tale i mødet med fejltagelser og lyse indfald.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her