- For abonnenter
Søren Pape Poulsens udmelding om forsvarsforbeholdet glæder nej-partier
Formanden for De Konservative mener, at det ikke vil få store konsekvenser for Danmarks sikkerhed nu og her, hvis vi bliver ude af EU's militære samarbejde. En »henrivende« udmelding, mener formand for DF Morten Messerschmidt.
Det kommer ikke til at have konsekvenser for sikkerheden i Danmark, hvis vi stemmer nej til en ophævelse af forsvarsforbeholdet.
Alligevel bør vi stemme ja.
Sådan lyder analysen fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen.
»Det er ikke sådan, at det vil få nogle konsekvenser den 2. juni. Men på langt sigt frygter jeg for konsekvenserne, fordi jeg tror, vi vil se amerikanerne i form af Nato trække sig mere og mere ud af det europæiske kontinent. Dermed vil vi stå efterladt tilbage,« siger han til Jyllands-Posten.
De fleste andre partier går ligesom De Konservative ind for at afskaffe forbeholdet. Gruppen indeholder blandt andet Socialdemokratiet, men herfra ønsker man ikke at kommentere Papes nedtoning af alvoren.
Både Venstre og De Radikale nikker dog ja til Papes ord – selvom de senere kommer med deres eget spin på sagen – og faktisk mener også de to nej-partier Dansk Folkeparti og Enhedslisten, at den konservative formand rammer hovedet på sømmet. I hvert fald med den første del af hans udmelding.
»Det er jo henrivende, at Pape er kommet frem med den konklusion. Det understreger, hvorfor vi skal blive ved status quo,« lyder det fra Morten Messerschmidt, inden han anfægter Søren Pape Poulsens analyse.