Retsmøde i rigsretssagen mod Inger Støjberg er aflyst – dommer er blevet syg

Mandag skulle anklagerne have taget hul på deres argumentation for, hvorfor de mener, at Inger Støjberg bør dømmes i instrukssagen.

Artiklens øverste billede
Inger Støjberg behøver ikke møde op i Eigtveds Pakhus i København mandag morgen. Sygdom hos en dommer har udskudt dagens retsmøde i Rigsretten. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Mandagens retsmøde i rigsretssagen mod tidligere udlændingeminister Inger Støjberg er blevet aflyst, fordi en af de 26 dommere er blevet syg.

Det oplyser Rigsretten på sin hjemmeside.

Ifølge retsformand Thomas Rørdam er der tale om, at en dommer er »ramt af et maveonde.«

Mandag skulle anklagernes procedure i sagen være begyndt, men det må altså udskydes. I stedet begynder proceduren nu onsdag den 24. november.

Planen var ellers, at anklagerne Jon Lauritzen og Anne Birgitte Gammeljord mandag kl. 9.00 skulle have taget hul på halvanden dags argumentation for, hvorfor Inger Støjberg skal dømmes for at have iværksat og fastholdt de ulovlige adskillelser af en stribe asylpar, hvor den ene var under 18 år, tilbage i 2016.

Når anklagerne er færdige, bliver det Støjbergs forsvareres tur. Her vil advokaterne René Offersen og Nicolai Mallet procedere for den tidligere ministers uskyld og frifindelse på »på krystalklare præmisser«, som de tidligere har formuleret det.

Der er afsat tre retsdage til den samlede procedure, som nu ventes afsluttet fredag i denne uge. Derefter trækker Rigsrettens dommere sig tilbage for at vurdere sagen, inden der afsiges dom. Det sker forventeligt inden jul.

Hvis en af de 13 lægdommere må udgå af sagen - for eksempel pga. længerevarende sygdom - skal en af de 13 juridiske dommere også udgå og omvendt, da der skal være lige mange af hver.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen