• Opdateret 03/09/2021 kl. 16:27

Thulesen Dahl sætter partifæller på plads

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, irettesætter medlemmer efter offentligt slagsmål.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkeparti blev skabt ud af Fremskridtspartiet i 1995, der kollapsede i fløjkrige. Kristian Thulesen Dahl mener dog langt fra, at det spøgelse hænger over Dansk Folkeparti. Arkivfoto

Det er skadeligt for Dansk Folkeparti, når medlemmer af partiets hovedbestyrelse offentligt kritiserer hinanden, sådan som det er sket den seneste tid.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Ritzau og fortæller, at det er blevet påtalt.

- Vi har nogle få, der ikke kan finde ud af at holde tingene internt. Det skal de lære, for det tærer på et parti.

- Derfor appellerer jeg til, at man tager de her diskussioner internt og ikke i offentligheden. Det har jeg også påtalt. Men jeg forhindrer ikke nogen i at have holdninger på udlændingeområdet, siger Kristian Thulesen Dahl.

I de seneste dage har hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen åbent kritiseret linjen på udlændingepolitikken, som han mener bør være strammere.

Han har samtidig beskyldt medlem af Europa-Parlamentet Peter Kofod samt hovedbestyrelsesmedlem Anders Vistisen for at skabe fløjkrig i partiet med det formål at undertrykke hans holdninger.

Kristian Thulesen Dahl siger, at det er naturligt med politiske uenigheder i partiet, og at man er velkommen til at diskutere dem. Men offentlige slagsmål og beskydninger om fløjkrige bør holdes internt.

- Det er selvfølgeligt ikke rart at se som partiformand, at der udspiller sig sådan en uenighed. Men det er folketingsgruppen, der fastlægger politikken. Og her er der ingen som helst uenighed.

- Folketingsgruppen har fastholdt den linje, vi har haft i mange år, og er ikke gået ind i sådan et strammer-kapløb. Det, mener jeg, er den helt rigtige linje, siger formanden.

Partiets eneste tidligere formand, Pia Kjærsgaard siger til Berlingske, at hun ikke mener, at der er tale om fløje i Dansk Folkeparti.

- Og hvis der er fløje, så vil jeg sige, at Martin Henriksen repræsenterer en meget lille bitte fløj i Dansk Folkeparti, som jeg ikke kender noget til, siger hun til avisen.

Til Ritzau understreger Kristian Thulesen Dahl, at han langt fra oplever, at der skulle være en større, intern uenighed i Dansk Folkeparti om udlændingepolitikken. Og at det er kendt, at Martin Henriksen gerne så en strammere politik.

- Derfor indskærper jeg også over for Martin Henriksen, at det er kontraproduktivt, når et medlem af hovedbestyrelsen udlægger det, som om der er fløjkrig, når vi andre slet ikke opfatter det sådan, siger Kristian Thulesen Dahl.

Til Ekstra Bladet siger Martin Henriksen:

- Alle kan jo se, at det er lidt op ad bakke for mig. Det er det engang imellem, men jeg har jo sagt det, jeg har sagt, og jeg har ikke flere bemærkninger.

Henriksen tilføjer, at han ikke har planer om at melde sig ud af partiet efter den seneste ballade.

Thulesen Dahl understreger, at det stikker en kæp i hjulet på det politiske arbejde, når konflikter tages offentligt.

- Hver gang, sådan noget kører, står det i vejen for vores mulighed for at komme ud med vores politik, siger han.

Dansk Folkeparti blev skabt ud af Fremskridtspartiet i 1995, der kollapsede i fløjkrige. Kristian Thulesen Dahl mener dog langt fra, at det spøgelse hænger over Dansk Folkeparti.

- Der er ikke internt i Dansk Folkeparti noget, der bare minder om de stridigheder, der var i Fremskridtspartiet. Det kan jeg love, for jeg var der selv.

- Det var total opløsning. Vi har få, der ikke kan holde tingene internt.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.