Udenrigsministeren: »Det er lykkedes os at evakuere flere end 300 lokalt ansatte«

Det er lykkedes os at få 300 ansatte under dansk flag ud fra Afghanistan, siger Jeppe Kofod.

Artiklens øverste billede
»60-70 danskere har henvendt sig i sidste øjeblik, nogle af dem har dog formået at flyve ud af Kabul ved hjælp af deres danske pas,« sagde udenrigsministeren. Foto: Ritzau Scanpix.

»Vi har fået 300 lokalt ansatte og aktivister med relation til Danmark ud af Afghanistan,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod på et doorstep-pressemøde om de danske evakueringer i Afghanistan.

De er fløjet ud med to fly fra Kabul, fortæller forsvarsministeren.

Der er helt præcist fløjet 320 personer ud af Kabuls lufthavn. De evakuerede involverer tolke, lokalt ansatte, aktivister med relation til Danmark og andre, som har ret til beskyttelse, fortalte ministeren.

Der er fortsat danskere i Afghanistan, men spørgsmålet er, hvor mange.

»60-70 danskere har henvendt sig i sidste øjeblik, nogle af dem har dog formået at flyve ud af Kabul ved hjælp af deres danske pas,« sagde udenrigsministeren.

Jeppe Kofod ønskede ikke at kommentere på, hvor mange danskere og personer, som har arbejdet under dansk flag, der fortsat venter på at blive evakueret i Afghanistan.

Torsdag morgen landede et SAS-fly med 84 evakuerede fra Afghanistan i Københavns Lufthavn. Hovedparten om bord på flyet var afghanere, der har arbejdet for den danske ambassade, samt deres familier.

De evakuerede afghanere er blevet indkvarteret på Sandholm Asylcenter.

Dagen forinden onsdag evakuerede Danmark 15 personer på et DAT-fly fra Islamabad, der fungerer som mellemlandestation. På flyet var 14 nordmænd og en person med dansk opholdstilladelse.

I går fortalte Jeppe Kofod, at der på daværende tidspunkt opholdt sig 70 danske statsborgere i Afghanistan, hvor situationen fortsat er ustabil.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen