Anders Samuelsen vil være den voksne - fordi der er gået sport i at kunne love mest velfærd

Liberal Alliance præsenterede tirsdag sit erhvervsudspil. Ifølge Anders Samuelsen kommer det med »konkrete konstruktive bud,« som hverken Venstre eller Socialdemokratiet endnu har leveret.

Artiklens øverste billede
Tirsdag præsenterede Liberal Alliance sit erhvervudspil. Her blev dansk politik bl.a. kaldt en »ufinansieret forbrugsfest«. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, tror ikke på julemanden.

Og da slet ikke på, at den rødklædte mand kommer og opfylder de mange velfærdsløfter, som partierne ifølge ham har givet danskerne under valgkampen.

»Det er, ligesom når man laver en ønskeseddel til juleaften uden at spørge sig selv, hvem der skal betale for gaverne. Medmindre man selv har rigtig mange penge på kistebunden, og det er der ikke nogen af partierne, der har, så er man nødt til at bede andre om at betale for dem,« siger Anders Samuelsen.

I udspillet - ”En fremtid med overskud” - finder man bl.a en skattefritagelse på grønne firmabiler og en reduktion af virksomheders administrative byrder.

Ifølge Anders Samuelsen er det »konkrete konstruktive bud« på, hvordan man kan tackle klimaudfordringerne og sikre velstand i Danmark.

Netop det konkrete savner han dog endnu at se fra både Socialdemokratiet og Venstre. Han mener, at de to partier har alt for travlt med at bruge skattekronerne og dermed stikker danskerne blår i øjnene.

»Man kan ikke gå ansvarligt til valg uden også at fortælle, hvordan vi bliver et mere velstående samfund,« siger han og fortsætter:

»Vi vil være den voksne i valgkampen, der rejser sig op og fortæller, hvad vi skal leve af, fordi Venstre har valgt at konkurrere med Socialdemokratiet om at levere mest velfærd. Det er deres valg, men jeg mener, det er farligt for Danmark.«

Anders Samuelsen understreger, at han står vagt om de borgerligt-liberale værdier. Værdier, som han tidligere har kritiseret Venstre for at svigte i forbindelse med Lars Løkke Rasmussens velfærdsløfte.

Desuden har Kristian Thulesen Dahl (DF) erklæret blå blok død, hvis altså meningsmålingerne holder stik.

Anders Samuelsen, kan man så ikke også være lidt kæk og kalde jeres erhvervsudspil for et sidste kunstigt åndedræt til den borgerligt-liberale politik?

»Jeg vil afvente vælgernes dom. Men jeg håber da bare, at vælgerne bliver så oplyste, at de stiller sig selv spørgsmålet: Hvem skal betale gildet? For hvis ikke man gør det inden valgdagen, får man bare en regning efter.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen