Annonce
Politik

Støjberg kræver afklaring af forslag om 10.000 EU-grænsevagter

Vi skal være sikre på, at vi bruger vores ressourcer på den bedst mulige måde, siger Støjberg til EU-møde.

Danmark står til at skulle bidrage med omkring 170 betjente, hvis tallet ender med at være 10.000. Inger Støjberg ved ikke, hvad det vil koste statskassen, men det er heller ikke hendes primære bekymring. Arkivfoto: Alex Halada/AFP

Der er for mange uafklarede spørgsmål i EU-Kommissionens forslag om, at der i 2020 skal være 10.000 grænsevagter til at beskytte EU's ydre grænser.

Det har udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) understreget til fredagens møde mellem EU's medlemslande i Luxembourg om asyl og migration.

- Indtil videre er der rigtig mange økonomiske, praktiske og juridiske spørgsmål, der ikke er afklaret.

- Vi skal være sikre på, at vi bruger vores ressourcer på den bedst mulige måde, og at vi sikrer EU's ydre grænser, siger Inger Støjberg.

Ministre: Intern grænsekontrol i EU bør høre fortiden til

Flere andre EU-lande har rejst de samme bekymringer. Blandt andet er der udbredt undren over, hvordan kommissionen er kommet frem til, at der lige skal være 10.000 vagter i EU's grænse- og kystagentur, Frontex.

- Der er stor enighed om, at vi skal styrke Frontex. Det kan godt være, at der skal være 10.000 mand. Men det kan også sagtens være, at der skal være færre, siger Inger Støjberg.

Danmark står til at skulle bidrage med omkring 170 betjente, hvis tallet ender med at være 10.000. Støjberg ved ikke, hvad det vil koste statskassen, men det er heller ikke hendes primære bekymring.

- Det vigtigste er, at vi får styr på, hvad de mennesker skal lave, at de ydre grænser faktisk bliver styrket af det her, og hvordan vi vil gøre det, siger ministeren.

EU-lande vil se argumenter for Junckers 10.000 grænsevagter

Beføjelserne til Frontex er altså stadig til diskussion. Fra dansk hånd ønsker man ifølge Støjberg, at vagterne skal kunne gå ind i tredjelande i for eksempel Afrika og være med til at patruljere langs migrationsruterne.

Og selv om flere store spørgsmål endnu ikke er besvaret, fastslår Inger Støjberg, at Danmark står klar til at bidrage.

- Frontex er et vigtigt element for at få styr på de ydre grænser. Det er ikke hele svaret, men det er en vigtig del. Og Danmark vil selvfølgelig bidrage til Frontex i det omfang, vi skal, siger hun.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her