Annonce
Politik

Folketinget vil halvere antallet af statslige ansøgningspuljer

Der sigtes mod en halvering af ansøgningspuljer i 2022 til kommuner og regioner på velfærdsområder.

Regeringen og alle Folketingets partier er nået til enighed om en politisk aftale, som sigter mod færre og større statslige ansøgningspuljer rettet mod kommuner og regioner på store velfærdsområder.

Aftalen er en del af afbureaukratiseringsreformen. Den præsenterede regeringen i september.

Partierne har sat som pejlemærke, at antallet af puljer skal halveres frem mod 2022. I 2017 var der ifølge Finansministeriet omkring 70 af disse puljer.

Målet er, at der skal bruges færre ressourcer på administration og bureaukrati.

Det er vigtigt, at et samlet Folketing står bag aftalen. Det siger innovationsminister Sophie Løhde (V) i en pressemeddelelse.

- På den måde erkender vi et fælles ansvar for det puljetyranni, der er skabt ude i kommunerne og regionerne, siger hun.

- Aftalen betyder, at vi skal have markant færre og større puljer fremover, ligesom vi knæsætter et helt nyt princip om, at alle landets 98 kommuner ikke skal bruge deres kræfter på at jagte de samme få millioner, som for længst er blevet ædt op i administration.

Fakta: Politisk aftale skal skære i antallet af puljer

Med den nye aftale er partierne enige om, at der skal indføres en minimumsgrænse på ti millioner kroner for de nye puljer inden for de store velfærdsområder.

Socialdemokratiets kommunalordfører, Magnus Heunicke, er ikke nervøs for, at det vil føre til for store og ufokuserede ansøgningspuljer.

- Formålet er, at vi får færre, men større puljer, så der bruges færre midler på ansøgninger, papirarbejde og dokumentation.

- Vi har set nogle eksempler, som er temmelig alvorlige, fordi kommuner har måttet bruge alt for mange ressourcer på alt det udenom.

- Det har slugt en stor del af formålet med puljen, og det kan ikke være hensigtsmæssigt, siger Magnus Heunicke til Ritzau.

For at sikre, at puljeplanen holder sig på rette spor, vil regeringen årligt offentliggøre en oversigt over ansøgningspuljer, som er slået op i det forgangne finansår.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her