Annonce
Politik

Fakta: Politisk aftale skal skære i antallet af puljer

Der skal være færre statslige ansøgningspuljer om velfærd til kommuner og regioner, siger politisk flertal.

Der skal fremover bruges færre ressourcer på bureaukrati og administration af statslige ansøgningspuljer. Det mener både regeringen og samtlige af Folketingets partier, der sammen har indgået en politisk aftale.

Partierne er enige om at skære i antallet af de statslige ansøgningspuljer, der er målrettet kommuner og regioner inden for de store velfærdsområder.

S vil slanke puljer for at få mere velfærd

Her kan du blive klogere på aftalen:

  • I 2017 blev der uddelt omkring tre milliarder kroner gennem statslige ansøgningspuljer til kommuner og regioner inden for de store velfærdsområder.
  • Ansøgningspuljer indebærer en række administrative krav som følge af blandt andet udarbejdelsen af ansøgninger, vejledninger og løbende dokumentation.
  • Antallet af statslige ansøgningspuljer til kommuner og regioner på de store velfærdsområder blev i 2017 opgjort til cirka 70. Omkring halvdelen af puljerne er under ti millioner kroner.
  • Partierne vil reducere antallet at de statslige puljer målrettet kommuner og regioner. Pejlemærket er en halvering af antallet i 2022.
  • Minimumsgrænsen på ti millioner kroner betyder, at ansøgningspuljer skal være minimum ti millioner kroner per ansøgningsrunde.

Folketinget vil halvere antallet af statslige ansøgningspuljer

Kilde: Finansministeriet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her