Annonce
Politik

Radikalt forslag til finanslov: Søg bredt og undgå bøvl

De Radikale vil bakke op om mere udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen afsætter penge til folkeskolen.

Er regeringen kreativ, kan den indgå en aftale om en finanslov for 2019 - og få opfyldt et ønske om mere udenlandsk arbejdskraft, der har mødt politisk modstand.

Det mener De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, som onsdag går til såkaldt sættemøde i Finansministeriet om næste års finanslov med et tilbud om at "undgå bøvl".

- Vores tilbud til regeringen er, at hvis de søger bredt i Folketinget, så kan de slippe for det bøvl, som de plejer at have med Dansk Folkeparti, siger han.

- Nogle af de partier, som er vrangvillige over for at hente mere udenlandsk arbejdskraft, er til gengæld meget optaget af uddannelse.

- Derfor er vores forhåbning, at vi kan koble tingene. Vi kan for eksempel sige, at det kun er virksomheder, som tager uddannelsesansvar, som kan få lov til at hente mere udenlandsk arbejdskraft, siger Morten Østergaard.

Regeringens jagt på flere arbejdende udlændinge har vist sig at have svært ved at samle et politisk flertal.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har allerede afvist regeringens ønske om at sænke beløbsordningen til 330.000 kroner for borgere fra 12 udvalgte ikke EU-lande.

Ifølge De Radikale er det helt afgørende med en "saltvandsindsprøjtning til folkeskolen".

Og bliver det taget til efterretning, bebuder Morten Østergaard, at flere oppositionspartier vil bakke op om mere udenlandsk arbejdskraft.

Det kan nemlig være med til at finansiere et øget fokus på uddannelsesområdet, lyder det.

- Jeg tror, at det vil være svært for venstrefløjen at sige nej til at annullere uddannelsesbesparelser og investere flere penge i folkeskolen alene af den grund, at man ikke bryder sig om udenlandsk arbejdskraft fra ikke EU-lande, siger Morten Østergaard.

Den radikale leder frygter dog, at det alligevel ender med en smal aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Det vil dog ikke betyde, at De Radikale i fremtiden vil stå i vejen for mere udenlandsk arbejdskraft.

- Vores budskab har også været til Mette Frederiksen og Socialdemokraterne, at de kan lige så godt tage fat nu, for ellers bliver behovet for stort.

- Vi er nødt til at skabe grundlag for, at man kan investere mere i uddannelse, og det kræver også, at man er villig til at tage nogle tiltag, der kan forbedre vores økonomi. Og der er udenlandsk arbejdskraft det, der virker bedst og hurtigst, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har du nogensinde hørt om den 5.500 kvm store atombunker i Rold Skov?

Casper Hedegaard
Et stenkast fra den gamle hovedvej mellem Aarhus og Aalborg ligger atombunkeranlægget REGAN-Vest. Hemmeligholdt for danskerne i 44 år, og gemt væk 60 meter under jorden i periferien af Rold Skov. I forrige uge havde jeg inviteret Martin Lidegaard med ud og besøge anlægget, og den oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her