Annonce
Politik

Fiskeriminister undersøger mere fiskeri

Efter Statsrevisorernes kritik undersøger fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) andre områder af fiskeriet.

Der skal undersøges flere områder i fiskeriet, som får tilskud, end Rigsrevisionen har gransket. Desuden har Fiskeristyrelsen indgivet fem politianmeldelser om tilskud.

Det oplyser fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) som reaktion på Statsrevisorernes kraftige kritik.

Kritikken kommer efter Rigsrevisionens beretning, som konkluderer, at tilskud under det danske Hav- og Fiskeriudviklingsprogram er forvaltet meget kritisabelt.

Programmet er økonomien bag EU's fælles fiskeripolitik. Det er en af fem EU-fonde, som skal skabe job og vækst. Programmet løber i perioden 2014 til 2020.

Der er ifølge Rigsrevisionen udbetalt EU-tilskud i strid med lovgrundlaget. Det kan få EU-Kommissionen til at kræve tilskud tilbagebetalt.

Rigsrevisionen har undersøgt fire tilskudsordninger.

Derudover vil Eva Kjer Hansen have gransket seks andre erhvervsrettede tilskudsordninger. Dem har Rigsrevisionen ikke undersøgt.

- Det er en meget alvorlig kritik, som Rigsrevisionen kommer med. Vi er allerede i fuld gang med at rette op på forvaltningen på fiskeriområdet. Det skal sættes yderligere initiativer i værk, siger Eva Kjer Hansen

Fiskeristyrelsen har indgivet fem politianmeldelser for tilskudssager. Her mener Kammeradvokaten, at kan være sket strafbare forhold. Sager med mistanke om svig er indberettet til EU-Kommissionen.

Det er sket til kommissionens enhed Olaf, som undersøger svindel.

Desuden vil fiskerimyndighederne undersøge, om der kan være flere sager.

- Vi bliver nødt til at undersøge de andre ordninger på tilskudsområdet. Rigsrevisionen har undersøgt fire ordninger. Men der er ti i alt. Nu går vi gennem de seks andre ordninger, siger Eva Kjer Hansen.

- Det er der behov for på grund af alvoren i den kritik, som Rigsrevisionen kommer med. Vi har fortalt EU-Kommissionen, at der kan være udbetalt uberettigede EU-midler.

Hun lover flere penge til fiskeriet. I år har regeringen givet området 20 millioner kroner ekstra. I regeringens finanslovsforslag er der 78 millioner kroner mere for perioden 2019-2022.

Desuden har Folketingets partier i 2019 og 2020 afsat yderligere 30 millioner kroner i EU-midler.

Efter Rigsrevisionens seneste beretning er der brug for flere penge, påpeger Eva Kjer Hansen.

Hun orienterer torsdag 11. oktober Folketingets miljø- og fødevareudvalg om sagen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har du nogensinde hørt om den 5.500 kvm store atombunker i Rold Skov?

Casper Hedegaard
Et stenkast fra den gamle hovedvej mellem Aarhus og Aalborg ligger atombunkeranlægget REGAN-Vest. Hemmeligholdt for danskerne i 44 år, og gemt væk 60 meter under jorden i periferien af Rold Skov. I forrige uge havde jeg inviteret Martin Lidegaard med ud og besøge anlægget, og den oplevelse vil jeg gerne dele med jer.

Blog: Arctic Circle - Kina gør krav på arktis

Nauja Lynge
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference.

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her