Annonce
Politik

Statsrevisorer kritiserer kraftigt fusk med fiskeri

Det er "meget kritisabelt", hvordan tilskud til fiskeri er forvaltet, mener Folketingets Statsrevisorer.

Det er "meget kritisabelt", hvordan fiskerimyndighederne har forvaltet tilskud til EU's fiskeripolitik.

Det mener Folketingets statsrevisorer, som for anden gang på et år finder graverende fejl. Kritikken kommer efter Rigsrevisionens kritiske beretning af forvaltningen af tilskud.

Statsrevisorerne påtaler, at forvaltningen af tilskud på fiskeriområdet under EHFF-programmet har været meget kritisabel. Programmet er økonomien bag EU's fælles fiskeripolitik. Det er en fond, som skal skabe job og vækst.

Den fejlagtige forvaltning betyder, at der er udbetalt tilskud i strid med loven. Ansøgerne af tilskud er også blevet forskelsbehandlet.

Statsrevisorerne betegner de mange fejl og uregelmæssigheder som udtryk for "en bekymrende og usædvanlig administrationskultur".

Statsrevisorerne påpeger, at der er risiko for krav om tilbagebetaling fra Europa-Kommissionen.

De henviser til, at det ikke er første gang, der er problemer. Sidste efterår fremsatte Rigsrevisionen kraftig kritik af, hvordan fiskekvoter blev forvaltet til fordel for store "kvotekonger".

Det fik statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at flytte fiskeriet fra Miljø- og Fødevareministeriet til Udenrigsministeriet.

- Statsrevisorerne ser med stor alvor på, at beretningen – ligesom beretningen om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri – ikke alene dokumenterer en meget kritisabel forvaltning af fiskeriområdet, men også dokumenterer forhold, der indikerer ulovligheder, som hverken er blevet forebygget eller opdaget.

I efteråret 2017 indgik daværende fiskeriminister Karen Ellemann (V) en aftale med fiskeriordførerne fra alle Folketingets partier. Aftalen laver nye spilleregler for, hvordan fiskekvoter fordeles.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Har EU været tæt på at sejre sig ihjel?

Casper Hedegaard
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden, var situation en helt anden, hvor opbakningen vaklede og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkligheden stået i EUs midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt?

Blog: Kina vil skabe en kunstig måne  

Nauja Lynge
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen.
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her