Annonce
Politik

Tommy Ahlers: Europa skal være forskningens supermagt

Europa skal tænke stort og ikke fedte med små forskningsprojekter, siger forskningsministeren i Bruxelles.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V). Foto: Jens Dresling

Europa skal fortsætte med at være forskningens supermagt og turde at tage konkurrencen op med USA og Kina.

Det siger uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) efter et møde i Bruxelles med sine kolleger i EU fredag.

- Det går rigtig stærkt i USA og Kina. Derfor skal vi fortsætte med at have nogle ambitiøse programmer. Det er der bred enighed om.

- Vi vil sætte endnu mere fokus på, at vi skal støtte projekter, der virkelig tager høje risici, så vi når langt i Europa og ikke sidder og fedter med nogle små projekter, siger han.

På mødet har Tommy Ahlers og hans europæiske pendanter diskuteret retningslinjerne for EU's næste forsknings- og innovationsprogram, der gælder fra 2021 til 2027.

I EU-Kommissionens udspil er der lagt op til, at der skal smides 100 milliarder euro i forsknings- og innovationsprogrammet. Det svarer til knap 750 milliarder kroner.

Og selv om der er enighed om, at det er vigtigt med store investeringer, så er der alligevel nogle uenigheder om retningen for programmet.

- Jeg mener, at forskningsprogrammet skal bruges til at støtte de bedste projekter. Der har vi noget uenighed, fordi nogle lande gerne vil have, at vi forsøger at få nogle med, som måske endnu ikke er helt i topklasse, hvad forskning angår.

- Men jeg holder fast i, at det her program handler om at støtte de bedste projekter. Kun de bedste. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan konkurrere med USA og Kina, siger Tommy Ahlers.

Mødet fredag var Tommy Ahlers' første møde som minister i EU. Han vurderer, at det vigtigste fra mødet var, at medlemslandene er enige om, at de skal investere stort i forskning og innovation.

Han anser det derfor som positivt, at EU-Kommissionens udspil viser, at de to områder bliver anset som vigtige i EU-regi.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Løkke koster Danmark dyrt i brexit-forhandlinger

Anders Vistisen
Dårlig forhandlingstaktik og EU-leflen gør, at Danmark kan tabe milliarder efter brexit. Regeringen har hovedansvaret.

Blog: Hvordan kan S glemme, at partiet er født af hårdtarbejdendes kamp?

Harun Demirtas
Det er yderst farligt at tvinge sundhedspersonale til at tage et arbejde, de ikke har lyst til, da det i sidste ende kan gå ud over menneskeliv, som de hver dag holder mellem hænderne.
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her