Annonce
Politik

Mette Bock bliver som minister under EU-valgkamp

Mette Bock vil fortsætte som minister, selv om hun potentielt samtidig skal føre valgkamp som EU-kandidat.

En valgkamp med en plads i Europa-Parlamentet i sigte sætter ikke en stopper for Mette Bocks tid som kultur- og kirkeminister.

Det understreger Liberal Alliance-politikeren over for Ritzau.

- Jeg fortsætter for fuld skrue. Det er et kæmpe privilegium at være medlem af den danske regering, siger Mette Bock.

- Der er ingen ministre, der for øjeblikket ved, om de fortsætter efter et folketingsvalg. Det ved jeg heller ikke. Men vi kører alle sammen for fuldt blus.

Onsdag meddelte Liberal Alliance, at Mette Bock stiller op til næste års valg til Europa-Parlamentet.

Partiets hovedbestyrelse har indstillet kulturministeren som spidskandidat, men først senere på måneden tager partiets medlemmer endeligt stilling til, hvem der skal være spidskandidat.

Hvis Mette Bock formelt bliver valgt som spidskandidat til Europa-Parlamentet, stiller hun ikke op til næste folketingsvalg.

I stedet skal hun potentielt føre EU-valgkamp, mens hun sidder som minister. Hun er ikke bekymret for, at det vil tage fokus fra hendes ministerembeder.

- Jeg stiller op til europaparlamentsvalget, og det betyder så, at jeg ikke skal koncentrere mig om folketingsvalget, men om at være minister. Jeg får mindst lige så meget tid til rådighed som mine ministerkolleger.

Spørgsmål: Har man ikke mere indflydelse som minister i Danmark end som menigt medlem af Europa-Parlamentet?

- Det har man. Hvis man teoretisk set forestiller sig, at der kom et folketingsvalg i begyndelsen det nye år, og jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at fortsætte i den danske regering, ville jeg svare ja.

- Det fineste af alt er at sidde i sit eget lands regering. Men hvis ikke jeg bliver spurgt om det, koncentrerer jeg mig om at være spidskandidat til Europa-Parlamentet, siger Mette Bock.

Spørgsmål: Så det er ikke umuligt, at du også kan være minister efter folketingsvalget?

- Overhovedet ikke. Hvis jeg bliver spurgt om det, vil jeg sige ja lige med det samme, siger Mette Bock.

Valget til Europa-Parlamentet finder sted i maj næste år. Folketingsvalget skal senest afholdes i juni.

Liberal Alliance har aldrig før været repræsenteret i Europa-Parlamentet.

Mette Bock er da også klar over, at hun næste sommer kan stå uden hverken ministerpost, folketingsmandat eller en plads i Europa-Parlamentet.

- Den risiko vil jeg gerne løbe. Jeg gør det, jeg mener, er rigtigt, siger hun.

- Mit liv går ikke i stykker, hvis jeg er uden for politik. Jeg vil gerne give meget mere til den liberale politik, jeg mener, der er vigtig at føre. Men hvis vælgerne ikke vil, er jeg ude af politik.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her